Etter flere timer med tilsynelatende synkende motivasjon, reiste Einar Timon Bakkeli seg og ga beskjeden til sin sovende konkurrent.

– Petter, gratulerer du har vunnet konkurransen.

Petter Knøsen feiret med å sove videre. Han hadde da sovet en god stund allerede. Avskjedstalen fra Bakkeli til sin konkurrent og kamerat var av den rørende sorten.

– Takk for meg. Hjertelig velkommen tilbake neste år. Nå drar jeg, så tar du ansvar for hengeren.

Forstod han hadde tapt

Knøsen og Bakkeli var de to gjenværende i Potitpoddens konkurranse om hvem som klarte å holde ut lengst i hengeren på Lena. Mens Knøsen sov forsøkte Bakkeli i det lengste å holde kontroll på både egen motivasjon og besøk i hengeren, men på et punkt sa det stopp.

– Da jeg innså at jeg hadde tapt, var det om å gjøre å prøve å få minst en natt med god søvn før jeg skal på jobb igjen på tirsdag Knøsen hadde ikke kommet til å gi seg. Han disponerte nok løpet smartere enn meg, sier Bakkeli.

For mens Bakkeli prøvde å holde styr på fulle folk som var møtt opp for å holde potitpoddgutta med selskap, sov Knøsen som en stein.

– Jeg kunne ikke gjøre det samme, for da vet vi aldri hva som ville ha skjedd. Da kamerautstyret begynte å ramle ned skjønte jeg at dette ikke kom til å gå mye lenger, sier Bakkeli.

Gutta fra Potitpodden begynte allerede under sendinga i pinsa å planlegge flere lignende stunt.

Surströmming på direkten

Et av høydepunktene fra de siste dagene var da gutta i hengeren åpnet en boks med utgått surstrømming.

Einar Timon Bakkeli trodde det kom til å bli denne åpningen som fikk ham til å takke for seg i hengeren, men han sto i det.

Mellom brekningslydene beroliget han seerne om at det ikke var så ille som han hadde trodd.

Fikk tattis

I løpet av tida i hengeren har gutta fra Potitpodden prøvd seg på mye rart. De har også hatt mange gjester innom.

Hanne Skullerud og utdrikningslaget var innom. Da bruden takket nei til øl og cava spurte Einar Timon Bakkeli om hun ville ha en tatovering. Han ble svært overrasket da hun takket ja.

Hun dro fra hengeren med et minne for livet.

Her kan du se flere klipp fra Kunsten å kødde: