Snø og sludd la seg flere steder i distriktet da det begynte å snø mandag formiddag. I Gjøvik kom det meste av nedbøren som regn, men vi skulle ikke lenger ut enn Raufoss før snøen la seg på plenen.

Heldigvis er det såpass varmt i asfalten allerede av snøen ikke la seg på veiene. Gradestokken ligger på rundt null flere steder mens det i Valdres er noen kuldegrader. Så har du lagt om til sommerdekk, går det nok greit de aller fleste steder.

Bart de fleste steder

Veitrafikksentralen har ikke fått inn en eneste henvendelse om trafikkale utfordringer i løpet av natten. Trafikkoperatør Jørn Jakobsen kan fortelle at det er bart de fleste steder.

- Dovrefjell er bart, det samme er E6 gjennom Innlandet. Over Venabygd har vi ikke kamera, men jeg regner med at det er bart der også. Over Strynefjell er det noe snø og is enkelte steder og det er fare for elg, opplyser Jakobsen.

Han er derimot usikker på forholdene når vi kommer litt opp i høyden, som Gausdal og Tonsåsen.

- Det lille snøfallet forsvinner nok relativt fort, sier han.

Valdresflye er stengt til klokka åtte, melder NRK Trafikk.

Yr har fortsatt gult farevarsel ute for blant annet Valdres. Det gjelder Telemark, Buskerud, Oppland og Hedmark. Fra mandag morgen til tirsdag formiddag er det ventet opp mot 15 centimeter snø.

Solen titte gjennom skylaget allerede før klokken har blitt 6.30 denne tirsdagen, og vi kan vente oss omtrent 5 varmegrader.

Holder seg kjølig

Det skal holde seg relativt kjølig i dagene framover og det meldes om rolige vindforhold. Gradestokken vil nok ikke vise mer enn 10 grader. I fjellet blir det minusgrader.

Lavtrykket blir hengende over Vestoppland denne uka. Selv om det ikke vil regne hver dag, blir det ikke noe finvær heller.

– Smaken av sommer er fraværende, men vi kan ikke gi opp sommeren ennå, sier Bentsen.

Noe mer å melde?

– Nei, det er ikke så mye positivt å si om været, men sånn er det noen ganger, sier hun.