Gå til sidens hovedinnhold

Her blir det trøkk?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fredag var det duket for et heftig lokaloppgjør. Ordførerne Busterud og Sveen skulle gå i ringen via OA-podden. Her skulle Gjedrem få bekreftet sin latterliggjøring av hardt tilkjempede politiske kompromisser? Ville det bli et oppgjør så busta føyk, mens hadelendingene hylte?

Nei, dette ble en saklig og respektabel debatt, hvor ordførerne bare utgjorde en del av programmet. Også den var informativ. Det er forresten interessant å følge den fjerde statsmakts dekning av saken i Innlandet. Både med hensyn til vinkling og semantikk.

For eksempl hadde anestesilege Gjøvik og luftambulanselege Dag Frode Kjernlie en kronikk i OA 25. januar med overskrift: Mjøssykehus på Moelv er mye viktigere enn elektivt sykehus på Gjøvik. Han er ikke nådig i forhold til Helse sør-østs endringsforslag på oppløpssiden, som han mener er politisk uspiselig. Og dermed setter et fremtidig hovedsykehus i spill.

Den 29. januar trykker GD en kronikk av Kjernlie. Her gjentas argumenter for et hovedsykehus for fremtiden. Men overskriften er nå: Marginalt lenger reiseveg oppveies av et mye mer komplett tilbud. Kritikken av HSØ er tatt ut. Flasketuten peker her i en annen retning. Også stedsvalg er unnlatt i GD-versjonen.

Vi må derfor søke bredt etter innspill og være en smule kritiske. Men det gjelder jo ikke bare denne saken. Generelt har avisene i sum spadd opp mye relevant bakgrunnskunnskap i sykehussaken.

For eksempel hva angår Cowis ideologiske plattform, involverte nettverk. Og ulike steders grep.

Kommentarer til denne saken