De første 20 minuttene var relativt jevne. Raufoss skapte mange muligheter, men klarte ikke å utnytte verken fem cornere eller flere innlegg fra høyresiden.

Enkle scoringer

En god offensiv dødballmulighet ble lagets bane etter et kvarter. Gard Simenstad slo hardt inn foran mål, keeper bokset og Mansor Gueye renset unna med en lang ball. På midtbanen sto Trygve Løberg en mot en i duell med Sondre Ørjasæter. Ørjasæter vant duellen, vendte vekk Løberg og løp fra Raufoss-forsvareren. Deretter trillet han ballen i hjørnet. Han var helt alene med keeper Ole Kristian Lauvli.

Raufoss kriget godt og var fullt på høyde med Sogndal før pause. 8–3 i cornere forteller også noe om at hjemmelaget var med i kampen for fullt. I andre omgang sviktet det totalt defensivt de første sju-åtte minuttene. 20 sekunder etter pause «solgte» Amund Møllerhagen seg i en duell ute ved sidelinja. Igjen uten sikring.

Sogndal-spilleren fikk gå aldeles ensom til dødlinja og prikket innlegget til Ingimundarsson – som scoret enkelt.

Sju minutter senere kom det en ny overgang. Igjen sviktet Raufoss defensivt. Dårlig press på ballfører høyt i banen, og et Raufoss-forsvar som lå feil i posisjonene, ga fritt leide for Sogndal til å score 3–0.

Gjesp

Da var kampen selvsagt avgjort. Hjemmelaget prøvde å få til noe, men skapte null og niks i åpent spill. Dødballene ble det heller ingenting ut av. Raufoss vant cornerstatistikken 12-3, men det var også det eneste laget vant i denne kampen. Den siste halvtimen av 2022-sesongen ble et eneste langt gjesp. Sogndal slapp til mange innbyttere, mens det skjedde lite både på banen og fra benken til Raufoss. Sogndal hadde full kontroll på kampen og vant en fortjent seier.

Raufoss avsluttet dermed sesongen med én seier på de siste ti kampene. Fra å kjempe om direkte opprykksplass i starten av august, og kvalikplass et stykke senere i sesongen, endte laget på 12. plass på tabellen.

Fakta:

Raufoss – Sogndal 0–3 (0–1)

Scoringer: 0–1 Sondre Ørjasæter (16), 0–2 Valdimar Ingumundursson (46), 0–3 Alejandro Diaz (53)

Gule kort: Amund Møllerhagen, Raufoss

Dommer: Magnus Nicolay Koløy, Bjørndal IF

Tilskuere: 605

Raufoss: Ole Kristian Lauvli – Trygve Kvalbein Løberg, Erik Frøysa, Nicolai Fosso Fremstad, Amund Møllerhagen – Gard Simenstad, Håkon Butli Hammer, Markus Karlsbakk (Teodor Berg Haltvik 60.) – Fillip Brattbakk, Mame Mor Ndiaye, Kristoffer Sørensen