Hoppet for hjertet og vant

Hoppet mest: Fjerdetrinn ved Steinerskolen i Gjøvik ble trukket ut som vinnere etter å ha hoppet i snitt 60 minutter hver dag.

Hoppet mest: Fjerdetrinn ved Steinerskolen i Gjøvik ble trukket ut som vinnere etter å ha hoppet i snitt 60 minutter hver dag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fjerdetrinn ved Steinerskolen i Gjøvik hoppet mest av de 155 klassene i Oppland som hadde meldt seg på i hoppetau-konkurransen som Nasjonalforeningen for folkehelsen arrangerer årlig.

DEL

Torsdag morgen ble fjerdetrinn ved Steinerskolen i Gjøvik overrasket når Odd Skullerud, medlem i fylkesstyret i Nasjonalforeningen for folkehelsen avdeling Oppland, kunne dele ut førstepremien på to tusen kroner samt diplomer til hver av elevene på trinnet.

De ti elevene i klassen har hoppet i gjennomsnitt 60 minutter per dag og det holdt til å bli fylkesvinnere. Pengene kan de bruke til hva de vil.

– Kanskje vi kjøper inn sølv som vi kan lage smykker av under vikingperioden vi skal ha på skolen, sier en av lærerne ved trinnet.

– På landbasis har det deltatt 5000 klasser og i Oppland var hele 155 klasser påmeldt. Konkurransen har blitt avholdt siden 2005. Da var det 40.000 deltakere mens det nå i år har økt til 100.000, sier Odd Skullerud.

– Målet til Nasjonalforeningen er å vise at fysisk aktivitet er moro, og legge til rette for en aktiv skolehverdag, samtidig som det aktivt vil bekjempe hjerte- og karsykdommer, sier Skullerud.

Artikkeltags