I sommer blir det gratis yoga ute på Gjøvik gård

Fellesyoga: Inntil 150 stykker møtte opp til Yoga i parken på LIllehammer hver onsdag sist sommer. Nå kommer tilbudet til Gjøvik.

Fellesyoga: Inntil 150 stykker møtte opp til Yoga i parken på LIllehammer hver onsdag sist sommer. Nå kommer tilbudet til Gjøvik. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I fjor sommer møttes inntil 150 små og store til Yoga i parken en kveld i uka på Lillehammer. I år kommer folkehelseprosjektet til Gjøvik gård.

DEL

– Yoga i parken ble en stor suksess på Lillehammer og Hamar i fjor sommer. På Lillehammer var det i snitt 80–90 som møtte opp hver uke, og inntil 150 stykker på en og samme kveld. Nå er vi veldig spent på responsen på Gjøvik, sier Siv Stafsnes-Gregersen. Hun er rådgiver for frivillighet i Kreftforeningen, som samarbeider med Frisklivssentralen om tilbudet. 

Lokalt engasjement

Stafsnes-Gregersen forteller at tilbudet oppsto av lokalt engasjement hos noen av Kreftforeningens frivillige, som er svært opptatt av folkehelse. Kreftforeningen jobber også for å få flere til å holde seg i fysisk aktivitet, og anbefaler at det satses på flere og nye lavterskeltilbud i nærmiljøet, som for eksempel friluftsområder og aktivitetsparker der folk bor.

– Dette ønsker vi nå også selv å bidra til på Gjøvik, gjennom Yoga i parken, sier rådgiveren.

Derfor allierte Kreftforeningen seg med Frisklivssentralen om å stå sammen for å videreføre og utvide tilbudet, som er finansiert av Extrastiftelsen.

Tre generasjoner sammen

Fra 23. mai til 29. august blir det derfor en times gratis Yoga i parken hver onsdag i alle de tre mjøsbyene. På Gjøvik blir tilbudet på Gjøvik gård.

– Det er veldig artig å se at på Lillehammer kommer det folk i alle aldre og av begge kjønn til disse aktivitetene. Tre generasjoner kommer sammen, og turister som går forbi slenger seg med. Det er viktig at dette skal ligge på nybegynnernivå eller enda lavere. Det skal være for alle, og man skal kunne komme i komfortable klær med et håndkle og bare bli med, påpeker Stafsnes-Gregersen.

Mangler frivillige

En utfordring er imidlertid at arrangørene foreløpig ikke har nok frivillige på plass til hele sommeren på Gjøvik.

– Vi har satt et kompetansekrav til instruktørene, noe som er en utfordring for rekrutteringen. Instruktørene skal ha yoga som en del av sitt virke og må ha litt kunnskap for ikke å risikere noen skader blant deltakerne. Vi har også sagt at det skal være to instruktører pluss ytterligere en frivillig på hver kveld, for at noen skal kunne gå rundt og veilede litt. I de andre byene har vi hatt veldig god respons, men foreløpig mangler vi tre frivillige og sju instruktører for å komme gjennom hele sommeren som planlagt på Gjøvik, sier rådgiveren, som gjerne vil høre fra interesserte frivillige.

Artikkeltags