Anniken Golf Rokseth, kjent fra dokumentaren «Kampen for livet» på TV2, kommer til Gjøvik 12. desember.

Hun skal snakke om «Veien tilbake igjen» på Kreftforeningens temakafé på Gjøvik bibliotek. Møtet er åpent for alle interesserte.

Rammet tre ganger

Anniken er 28 år, og har hatt kreft tre ganger. Nå, snart fire år etter siste behandling, er hun fremdeles kreftfri. Kreftfri, men ikke frisk.

Legene måtte prøve alt for å bli kvitt kreften som kom tilbake igjen og igjen: cellegift, stråling, immunterapi og to beinmargstransplantasjoner. Det gikk hardt ut over kroppen. Hun lever i dag med 14 senskader som hun kjenner på hver dag. En av dem er fatigue.

Må selv skape en god hverdag

Ifølge arrangøren vil hun snakke om hvordan hun motiverte seg gjennom behandlingene og mestrer livet etter kreften.

– Jeg må selv sørge for å skape en god hverdag med de begrensningene jeg lever med. Det krever selvdisiplin, sier Anniken. Det er ikke alltid like lett.

Gørrkjedelig

– Ofte er det gørrkjedelig å måtte ta hensyn til begrensningene, men jeg gjør det likevel fordi jeg vet det gjør meg godt. Innimellom har jeg dager hvor jeg legger til side all fornuft og gjør akkurat det jeg har lyst til. Jeg drar for eksempel på konsert med yndlingsbandet mitt, selv om jeg blir slått ut i flere dager etterpå. Av og til må man bare leve – uten tanke på konsekvenser, sier hun og tilføyer:

– Det er mye god helse i å ha det gøy. Kunsten er å balansere moro og selvdisiplin. Det er en kunst man aldri blir utlært i, konkluderer hun.

LES OGSÅ: Raufoss-russ i rosa