Ingen ga anbud på bygging av bofellesskap

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er ingen kamp om beinet blant byggentreprenørene når det gjelder bygging av bofellesskap for ungdom med funksjonshemming i Søndre Land.

DEL

Breskebakke bofellesskap i Hov skal bli et bofellesskap med 6 leiligheter som skal leies ut til personer med funksjonshemming. Byggingen er finansiert og vedtatt gjennomført av kommunestyret i Søndre Land, og anbud på totalentreprise har vært utlyst to ganger.

– I første runde meldte det seg ingen anbydere. I runde to, som nettopp er gjennomført, fikk vi inn ett anbud, men med en langt høyere pris enn forventet, sa bygg- og eiendomssjef Tore Venås i en orientering til formannskapet onsdag.

Byggestart var opprinnelig bestemt til 1. september. Tre av seks boenheter i fellesskapet er tildelt.

Beboere må vente

– Konsekvensen er at tre unge med funksjonshemming må vente før de kan flytte inn i sin tildelte bolig. Disse vil kunne søke om tjenester der de bor nå, hjemme hos sine foreldre, inntil boligene er klare. De tre boenhetene som ikke er tildelt vil ikke bli tildelt før bygget er ferdig, sier Randi Mata Berg, kommunalsjef på helse-, omsorgs- og velferdsområdet i Søndre Land.

Stor byggeaktivitet

Bygg og eiendomssjefen viser til at det er stor byggeaktivitet i distriktet for tiden. Mange kommuner, også Søndre Land, har flere store byggeprosjekter på samme tid.

– Vi har en utfordring med at det for tiden er få entreprenører som priser tilbud, sa bygg- og eiendomssjef Tore Venås i orienteringen til formannskapet.


Artikkeltags