Helga Marie Gisladottir kommer rett fra rollen som hotellsjef på Scandic Hotel Hamar, og skal nå pendle fra Nydal og til Gjøvik hver dag i sin nye direktørjobb.

– Jeg er ufattelig glad for og stolt av å tre inn i rollen som hotelldirektør på denne perlen av et hotell. Sammen med det flotte teamet på hotellet skal vi skape gode og minneverdige hotellopplevelser for våre gjester, og vi skal fortsette på den fine reisen hotellet har begynt på de siste årene, sier Gisladottir som begynner på Grand Hotell 1. september.

Omfattende rekrutteringsprosess

Gisladottir kommer opprinnelig fra Island og startet i hotellbransjen som 17 åring. Den nyslåtte direktøren har blant annet jobbet på Geilo-hotellet Dr.Holms, og gått gradene fra renhold til konstituert direktør på Scandic Hotell Hamar.

– Vi gleder oss veldig over at Helga har takket ja til denne stillingen. Hun har mange års erfaring innenfor hotell i ulike roller og vi gleder oss til å få henne inn som direktør, sier Ådne Skurdal, Vise Administrerende direktør i Haut Nordic AS, eier av driftsselskapet.

Hotellet opplyser at de brukte lang tid på å finne den rette kandidaten. Stillingen ble utlyst på normal måte, der de åtte best kvalifiserte søkerne måtte løse et businesscase med krevende oppgaver rundt salg, ledelse og lønnsomhet. Det var her Helga sto frem som den beste kandidaten.

- Vi har gjennomført en omfattende rekrutteringsprosess hvor vi fikk inn over 40 søknader. Helga hadde svært gode ideer og svar på de problemstillingene vi hadde, og vi forstod tidlig at vi hadde med en "hotelldame" å gjøre, fortsetter Skurdal.

Økt omsetning i 2018

Clarion Collection Hotel Grand gjorde hadde en omsetning på 23,1 millioner kroner mot 19,5 millioner kroner året før. I 2016 ble hotellet renovert for flere millioner, og i disse dager har de startet renoveringen av baderom.

– Helga tar nå over et meget godt drevet hotell, som stadig tar markedsandeler og har noen av landets mest fornøyde medarbeidere. Vi gleder oss til at Helga skal ta over og bidra til å skape gode opplevelser for både gjester og medarbeidere, sier Ådne Skurdal.

Nå ser Helga Marie Gisladottir frem til å ta over byens først hotell, og utvikle det videre.

– Det er helt avgjørende for meg å ha god arbeidsmoral, og jeg gleder meg til å utvikle teamet og meg selv i et flott hotell på Gjøvik, sier den nye Grand-direktøren.