Til tross for litt variable værvarsler før lørdagen, strømmet folk til under Toner fra Tunet-finalen og fylte tunet til rekordoppslutning – 850 publikummere. Graceland Gjøvik fikk hele tunet til å svinge – anført av Morten «Elvis» Arnesen. Og punktum ble satt for nok en knallrunde med Toner fra Tunet.

Folk strømmet til og opplevde bare en ting: Det fantes ikke ledige parkeringsplasser i kilometers omkrets. På tunet benket rekordmange 850 publikummere seg til finalen – og det var neppe mange kulturarrangement i distriktet som samlet flere denne lørdagen.

Marianne Bøe fra Mjøsmuseet troppet opp og sa velvalgte, rosende ord til alle som var involvert – Byhistoriegruppa/venneforeningen, musikere og publikum.

– Dere har tatt Alf Mjøen på sparket og holder liv i forutsetningene fra hans arvedokumeter knyttet til hans gave til folket.: En levende kulturarena. All ære til alle som æres skal. Og for et publikum. Jeg ble skjelven da jeg skulle ta mikrofonen. Jeg er en av mange som har storkost meg her i dag. Tusen takk, sa Bøe.

Hun overrakte blomster til foreningens frivillige lydmann Jann «gubbe» Gulbrandsen og til Kirsten S. Tangen for ledelse av allsangen «Sang til Gjøvik», og museumslederen bøyde seg i støvet for alle ansvarlige.

Nevnes må også at hele Gjøviks egen Svein Enger bidro til Elvis-festen.

Graceland Gjøvik fører Elvis sin musikk videre med glans. Stadig fornyet i sitt tekstvalg – og alltid like velklingende og engasjerende. Publikum storkoste seg både til kjente og mindre kjente Elvis-godbiter – og ville ved utgang forsikre seg om at bandet kommer tilbake for fjerde gang neste år. Og hvem vet – kanskje så skjer. Rune Seim styrte lyden for bandet – som alltid like bra.

Og dugnadsgjengen fikk mye lovord – men ting gjør seg ikke sjøl og de vil gjerne ha med seg flere med blå vest neste år. Nysgjerrig? Møt opp på Kauffeldtgården til ukentlige møter på onsdager kl. 11. Kaffe og kake garanteres.

Rundt 3600 har vært på tunet denne sommer'n. Og de kommer nok tilbake – sammen med nye. Dette er rett og slett noe folk vil ha. Og nye muligheter blir det garantert neste år.