Harry fikk nærmest trekkspillet til å snakke med ulike dialekter

Av
DEL

MinneordHar nettopp mottatt den nitriste meldingen om at Harry Andersen har gått bort!

Harry var en av Totens første popmusikere, og var en av initiativtakerne til oppstarten av det etter hvert meget populære Brio Band i 1961. De vant norsk popmesterskap og senere ble de Nordiske mestere.

Bandet ga ut en populær oppoppet versjon av «Dyrene i Afrika» og fikk sølvplate for «Jenka» sammen med Rannie Rommen.

Etter popmusikk- perioden utdannet han seg innen trekkspill ved musikkhøyskole. I 1973 ble han den første musikalske leder av Østre Toten Storband. Etter hvert fikk han sitt arbeid innenfor kultur i Akershus.

Hele livet egnet Harry til musikken og kulturlivet. På sin engasjerende måte var han villig til å prøve nye innslag. I 2001 opptrådte han sammen med rockeren Ronni Le Tekrø. Ingen som var på Kapp Melkefabrikk den kvelden glemmer det! Harry fikk nærmest trekkspillet til å snakke med ulike dialekter, fra totning til gudbrandsdøl og til et melodiøst samspill med rockegitaren til Ronni.

Vi jobbet også sammen for å få til et Totenpop- museum. Harry var hele denne perioden levende opptatt av at musikken på Toten skulle utvikle seg.

Likevel er det mennesket Harry Andersen jeg vil huske. Selvsagt for sin musikalitet, men også for sin sosiale forståelse med hensyn til både økonomi og globale utfordringer og ikke minst som en god venn.

Mine tanker går til hans nærmeste familie.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags