Søndag bokset han sin første kamp i EM. Det er ett av mange steg på veien mot det endelig målet til Raufoss-bokseren fra Gjøvik; OL i Paris i 2024.

Det kan virke langt fram dit, men for Sayed Kazemi er de vel 800 dagene rett rundt hjørnet.

– For å lykkes i Paris må jobben gjøres nå; å ha motivasjon til å stå opp om morgenen og gi absolutt 100 prosent hver eneste dag.

Sayed er akkurat hjemme igjen etter en to ukers treningsleir i Sheffield i England, i regi av Olympiatoppen. Der har han og tre andre norske boksere trent sammen med engelskmenn med både VM- og OL-gull, blant dem Galal Yafai.

Nedtelling til 2024

– Jeg sparret med en som tok VM-sølv i samme vektklasse som meg. Det er små, men viktige marginer som skiller. De har et enda høyere nivå og kvalitet på treningen i England enn vi har her hjemme.

Sparringpartneren var Reece Lynch, den første skotske bokseren som har tatt medalje i amatør-VM.

Sayed forteller om en veldig lærerik samling.

– Det er helt avgjørende for meg å få trent med de beste i verden. Dette er enda et skritt på veien mot målet.

Sayed ble spesielt inspirert av et nedtellingsur i treningslokalene i Sheffield.

– Klokka teller ned til OL i Paris i 2024. Det er bare to og et halvt år til. En slik skal jeg få tak i her hjemme også.

Født til OL-gull

Sayed inngår i en satsingsgruppe på fire norske boksere med Paris-OL som hovedmål. Han har selvtilliten i orden.

Les også

Disse gutta satser alt – og litt til – for å nå toppen i hver sin idrett: – Målet er å bli den beste utgaven av oss selv

– Jeg er født til å stå med OL-gull i Paris. Det er i alle fall det jeg har overbevist meg selv om. For meg er det ingen mening i å gjøre noe halvveis. Alt ligger mellom ørene, påstår han.

Sayed bokser i vektklassen lett weltervekt, inntil 63,5 kilo. Der har han liten konkurranse i Norge, så han gikk like godt opp to vektklasser under NM i fjor høst. Det endte også med NM-gull.

Sayeds trener, Erik Dahlén var ikke med til England. Derimot er han på plass under EM som starter i helga. Det foregår i Porec i Kroatia.

Helt likt

Den første kampen i EM mot en bokser fra Slovakia ble veldig jevn, faktisk så jevn at dommerne hadde problemer med å kåre en vinner.

– Kampen endte helt likt; 28-28. Tre av dommerne hadde slovaken som vinner, to hadde meg. Jeg tapte fordi jeg hadde fått et kutt ved øyet. Det fikk jeg fordi han skallet meg, forteller en naturlig nok skuffet Sayed Kazemi fra Kroatia.

– Det var veldig kjipt å bli tape en kamp på den måten. Jeg følte at jeg hadde vunnet, spesielt fordi jeg var klart best i den første runden, fortsetter han.

Det tok veldig lang tid før vinneren ble utropt. Bokserne sto sammen med ringdommeren i nærmere fem minutter før avgjørelsen falt.

Nå går dermed turen videre til nordisk mesterskap på Island. I mai er det klart for et nytt norgesmesterskap.

Gode støttespillere

Foreløpig er ikke Sayed bokser på heltid. Han jobber ved siden av for å få endene til å møtes.

– Jeg har veldig gode støttespillere, men trenger flere for å kunne satse på heltid. Det så jeg i England; for å bli aller best må jeg trene på heltid. Jobben min må bli boksing, rett og slett.

Team Sayed består foreløpig av Gran Hotell, Elitebil og Khalles Corner.