Gå til sidens hovedinnhold

Harald Lyche - tilbake med ny utstilling i Galleri EKG

Innsendt

I 2017 flyttet Harald Lyche til Helgøya for å lage festspillutstillingen til Galleri EKG. I år er han tilbake med utstillingen "Seven Swans - Syv svaner" med malerier som er arbeidet fram på Bastholmen i Søgne og ved Drammenselva. Lyche er en kolorist som malerier i en modernistisk, klassisk tradisjon. Han velger å gå ut i ulike steder og bli inspirert enn å stå inne i et atelier for å male. Dette er den tredje separatutstillingen Lyche har i galleriet.

I 2019 ble han tildelt et treårig arbeidsstipend og lørdag 9 oktober kl. 12 inviterer vi til åpning av utstillingen Lyche har arbeidet med de siste tre årene. Kunstneren er tilstede under åpningen som leses av journalist May-Britt Bjorlo Henriksen .

Utstillingen omfatter 23 malerier og 3 malte steinskulpturer /maleri på stein. Størrelsene på malerienenvarierer fra 40x40cm til 120x140cm og alle er olje på linlerret og leveres med skjulte monteringslister.

Lyche er utdannet ved kunstakademiet i Oslo og i Trondheim. Han har fått en rekke priser og stipender. Hans malerier er kjøpt inn i både private og offentlige samlinger.

Kommentarer til denne saken