– Kjempeartig, smilte Harald Moen (12) etter å ha testet ut en over 30 år gammel Nintendo-maskin på spillmessen på Raufoss i helga.

Reinsvoll-gutten hadde tatt turen til arrangementet fire driftige spillentusiaster fra Raufoss og Oslo sto bak i Raufosshallen lørdag og søndag.

Skjerm og konsoller

– Jeg har spilt Super Mario før, men aldri et slikt spill, sa Harald, mens han forsøkte skyte flaksende fugler på skjermen med en pistol.
Koplet til konsollen via ledning, må vite. Vi snakker tross alt 1984.

– Spillkonsollene er våre egne. Vi er nok litt mer enn gjennomsnittlig interessert i dataspill, erkjenner Stig Kenneth Limmesand, en av fire i kvartetten som sto bak den populære spillmessa.

Gamle klassikere

Ønsket om å dele dataspillverdenen med så mange som mulig, er ifølge Stig Kenneth Limmesand hovedårsaken til at et titalls konsoller med skjerm ble satt opp i Raufosshallen denne helga.

Her kunne alle som ville prøve seg på gamle klassikere og nye storspill etter en liten inngangsutgift.
Og allerede en snau time etter dørene åpnet var over 40 ivrige spillentusiaster på plass.

– Får vi over 100 besøkende er vi veldig godt fornøyd, understreket Limmesand overfor OA lørdag formiddag.

Han var glad for å se at så mange unge hadde tatt turen til Raufosshallen.

Spillkviss

– Dataspill er mye mer interaktivt i forhold til det å se for eksempel en film. Jeg er glad for å kunne dele denne interessen med mange, sa Limmesand, mens han etter beste evne geleidet de mange frammøtte i de diverse spillene som sto framme i hallen.

Flere turneringer ble også arrangert og en egen spillkviss sto selvfølgelig på programmet under helgas spillmesse TreasureCon.

Arrangørene håpet samtidig på økt oppmerksomhet rundt deres egen Youtube-kanal SecretChest.