DS Skibladner er endelig klar for å gjenoppta seilingssesongen fredag 22 juli. Det skriver AS Oplandske Dampskibsselskap i en pressemelding.

Det var 15. juni i år at båten havarerte på grunn av et ødelagt skovlhjul og den har siden ligget til kai på Gjøvik for omfattende reparasjoner.

– Med uvurderlig hjelp og stor entusiasme fra Ringsaker Industriservice, samt skipets egne maskinister er skipet nå endelig klart for å kunne starte årets rute seilas, heter det fra selskapet.

Det har vært en svært tung sesong for Skibladner så langt. Ikke nok med at skovlhjulet ble ødelagt bare fem dager inn i sesongen, men man ble også kraftig forsinket på grunn av den lave vannstanden i Mjøsa i vår.

– I vår var det så lite vann i Mjøsa at Skibladner ikke kunne anløpe bryggene og mistet dermed 1,5 millioner kroner i omsetning. Skaden som oppstod 15. juni har vært svært dyr å få reparert. I tillegg har rederiet tapt passasjerer og omsetning i fem uker. Totalt anslås det et omsetningstap på rundt seks millioner kroner, samt i overkant av 10.000 passasjerer, sier markedssjef i ODS Dampskibsselskap Eva Stø.