Gå til sidens hovedinnhold

Har signert kontrakt for E6 og ny motorveibru over Mjøsa

Artikkelen er over 1 år gammel

I dag kom siste prikk over i-en på plass for bygging av firefelts motorvei over Mjøsbrua.

Nye Veier skriver i en pressemelding at de i dag har signert med belgiske Besix og italienske Rizzani de Eccher om prosjektutvikling, regulering og bygging av E6 Moelv – Roterud.

Strekningen er cirka 11 kilometer og består av ny firefelts motorveibru over Mjøsa og vei i dagen på begge sider av brua.

Den nye motorveibrua over Mjøsa utgjør hoveddelen av oppdraget.

– Dagens signering er en viktig milepæl for Nye Veier, sier Anette Aanesland, administrerende direktør i Nye Veier.

Verdens lengste

Besix og Rizzani de Eccher har med seg Multiconsult, AF-Gruppen, Aarsleff og Selberg Arkitekter i teamet som skal planlegg og bygge delstrekningen Moelv til Roterud.

Besix og Rizzani ser fram til sitt første prosjekt i Norge og gleder seg til å realisere det nye landemerket i Innlandet.

- Brukonseptet blir verdens lengste bru med bruk av tre som en del av konstruksjonen. Brua blir unik, både teknisk og miljømessig, og den er godt tilpasset landskapet. Nå ser vi frem til et dynamisk og godt samarbeid med alle involverte, sier Nic De Roeck, europadirektør i Besix.

Den nye motorveibrua over Mjøsa utgjør hoveddelen av oppdraget.

– Nå bygger vi sammen Innlandet med en framtidsrettet brukonstruksjon i tre. Brua og ny motorvei gjennom Innlandet gir større bo- og arbeidsmarked, reduserer reisetiden og legger til rette for fortsatt god vekst og utvikling i Innlandet, sier Øyvind Moshagen, utbyggingsdirektør i Nye Veier.

Les også

Uvisst om lokale trebedrifter får levere til den nye Mjøsbrua

Kontrakt til 35 mrd.

Dagens kontraktsignering er den 14. i rekken til Nye Veier siden 2016.

– Signeringen med Besix og Rizzani de Eccher er nummer 14 i rekken av store veiutbyggingskontrakter siden etableringen av Nye Veier i 2016. Samlet verdi er på over 35 milliarder kroner, sier Bjørn Børseth, direktør kontrakt og marked i Nye Veier.

Besix og Rizzani de Eccher har samarbeidet gjennom flere år. Grupperingen har blant annet bygget Kronprinsesse Marys bru over Roskildefjorden i Danmark.

E6 Moelv – Roterud inngår i Nye Veiers utbygging av 43 kilometer med firefelts motorvei med 110 km/t fra Moelv til Øyer.

Kommentarer til denne saken