– Helgeværet begynner bra på lørdag formiddag med sol og lite vind, maksimalt frisk bris i høyden. Utover ettermiddagen vil det bli tilskyende vær, sier vakthavende meteorolog Magni Svanevik.

– Natt til søndag kommer det inn nedbør fra sørøst. Nedbøren vil starte som snø og etter hvert gå over til regn i lavlandet ettersom temperaturen stiger opp mot 5 pluss grader utover dagen. Nedbøren vil holde på gjennom hele søndagen, men ikke skape de store mengdene. Snøgrensen vil stige fra 400–600 meter over havet tidlig på dagen, men vil etter hvert gå opp til 800–1000 meter over havet på ettermiddagen, sier Svanevik.

Søndagen vil trolig også måtte komme til å by på utfordrende kjøreforhold.

Sol til uka

Mandag og utover i uka ser det derimot veldig lyst ut for dem som ønsker seg godvær.

– Utover i neste uke blir det vestavær med lavtrykk inn, men det ser ut til at Østlandet kommer i nedbørskyggen. Det vil gi flotte værforhold. Tørt vær med kuldegrader ned til 10 minus om nettene og soloppvarming på dagtid som vil gi gode dagtemperaturer oppimot 7-8 plussgrader og takdrypp. Det vil gi en vårlig stemning og såkalt påskevær. Litt usikkerhet når vi kommer litt lenger ut i uka der det kanskje kan snike seg inn noen skyer på onsdagen, men ellers ser det ut til å bli en stabil uke med mye flott vær, sier Svanevik.

Du kan gå tur

Lørdag kom det enda strengere anbefalinger til hvordan innbyggerne skal forholde seg.

Der står det at du gjerne kan gå tur, men hold avstand på minst en meter. Du blir også anbefalt å holde deg i egen bostedskommune.

Her kan du lese hele saken.