Gå til sidens hovedinnhold

Har sendt ut farevarsel: – Fest løse gjenstander

Hold på hatten. Nå skal det blåse.

– Nå er det snart på tide å feste trampoliner og andre løse gjenstander på Østlandet. Onsdag ventes det mye vind, og vi har sendt ut farevarsel! Høsten er på vei, med andre ord, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

Fra onsdag formiddag til onsdag kveld er det varslet sterk nordavind i Innlandet og Viken. Det kan føre til lokalt kraftige vindkast på opptil 15 til 20 meter per sekund.

Vakthavende meteorolog i Meteorologisk Institutt, Siri Wiberg, sier til OA tirsdag kveld at opplendingene lokalt kan vente seg vindkast på over 20 meter per sekund i fjellområder.

– Uværet er på sitt verste mellom klokka 12 og klokka 17. Men ellers vil det bli fint vær utover uken, sier hun.

– Fest trampolina nå

Varsom.no skriver: "Løse gjenstander kan blåse avgårde. Strømforsyningen kan bli påvirket, for eksempel som følge av trær som knekker eller kommer i kontakt med strømnettet. Enkelte veier kan bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen."

De anbefaler å sikre løse gjenstander, samt følge råd og sjekke status fra transportaktører.

Kjølige netter, varme dager

Nordavinden som kommer onsdag vil ta med seg kjølige temperaturer til Oppland.

– Det blir kaldere netter fremover, men dagene vil bli varme på grunn av sol på dagtid. Men temperaturene vil bli lavere enn det de har vært hittil, sier Wiberg, vakthavende meteorolog.

Kommentarer til denne saken