Har du husket å melde på laget ditt i Knøttiaden?

Lørdag 15. september arrangeres Knøttiaden på Gjøvik stadion. Det er fortsatt ikke for seint å melde på lag.

Lørdag 15. september arrangeres Knøttiaden på Gjøvik stadion. Det er fortsatt ikke for seint å melde på lag. Foto:

Den tradisjonelle fotballturneringen for de aller minste, Knøttiaden, arrangeres på Gjøvik stadion lørdag 14. september. Fristen for å melde på lag går ut mandag.

DEL

– Vi har utvidet fristen med to dager for å få med oss noen etternølere. Over 50 lag er påmeldt, men det er en god del færre enn i fjor, forteller styreleder i FK Gjøvik-Lyn, Thorbjørn Wangensteen Lønstad.

Han er også leder av komiteen som er satt ned for å arrangere Knøttiaden.

– Å arrangere Knøttiaden er noe vi ser veldig fram til. Det er et arrangement som samler hele klubben. Mange lag og aktive vil delta i ulike roller, sier Wangensteen Lønstad.

Knøttiaden er blitt arrangert hvert år siden 1974, selv om konseptet er blitt endret flere ganger underveis. Årets turnering er dermed den 46. i rekken.

Annethvert år

De siste årene har den arrangerende klubben hatt Knøttiaden i tre år. Det endrer vi på nå. Vi har gitt arrangementet til FK Gjøvik-Lyn og Raufoss år.

Årsaken er at disse klubbene har stor banekapasitet, noe som gjør at turneringen kan komprimeres, slik at lagene slipper å vente lenge mellom hver kamp.

Raufoss Fotball har hatt ansvaret for Knøttiaden i tre år, men i år er det altså FK Gjøvik-Lyn som tar over.

– Det er en fin øvelse for oss som klubb å arrangere noe så stort. Vi har ikke arrangert noen cup – bortsett fra Knøttiaden – siden klubben hadde Karneval Cup. Det er snart 12–15 år siden, sier styreleder Wangensteen Lønstad.

3-erfotball

Han legger til at en slik turnering er fin trening for klubbens dommere og viktig for å bygge klubb, som er et fokusområde i FK Gjøvik-Lyn.

– Det er viktig å gjøre ting sammen og jobbe mot et felles mål. Dessuten skal vi arrangere en knøtteturnering inne i Campus Arena i høstferien, så Knøttiaden blir en fin gjennomkjøring for oss, fortsetter Thorbjørn Wangensteen Lønstad.

Knøttiaden hadde i fjor 3-erfotball for første gang. Det blir det også i år for årsklassene seks og sju år, mens åtte- og niåringene spiller 5-erfotball.

Det er både jente- og gutteklasser, mens mix-lag skal meldes på i gutteklasse.

Påmelding

Du kan lese mer om Knøttiaden og også melde på lag her eller på hjemmesiden til FK Gjøvik-Lyn. Påmeldingsfrist er mandag 9. september.

Som vanlig er det helt gratis å delta i Knøttiaden. Alle spillerne får en medalje i premie.

OA-TV vil sende direkte fra en av banene gjennom hele dagen. Alle lagene blir fotografert og kommer i OAs papir- og nettutgave.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags