Har du hørt? Nå oppdaterer OA deg via smarthøyttaleren din

NYTT PROSJEKT: Frontsjef Espen Amundrud Solhaug (t.v.) og digitalredaktør Erik Børresen kobler opp Google-høytaleren på desken. Nå skal OA også tilby nyheter via smarthøyttalere.

NYTT PROSJEKT: Frontsjef Espen Amundrud Solhaug (t.v.) og digitalredaktør Erik Børresen kobler opp Google-høytaleren på desken. Nå skal OA også tilby nyheter via smarthøyttalere. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

OA utforsker stadig nye ting. Nå leser vi nyhetene for deg via smarthøyttalere.

DEL

Oppland Arbeiderblad har en 95 år gammel tradisjon med å formidle nyheter via papiravisen, og de siste årene har den digitale nyhetsformidlingen vært svært viktig for lokalavisen via oa.no.

Med tiden kommer nye plattformer til, og nå lanserer OA også en helt ny måte å formidle nyheter på, nemlig via smarthøyttaler.

Enkelt og greit

– Dette er et prosjekt vi gleder oss stort til å dele med vestopplendingene. Smarthøyttalere blir stadig en større del av hverdagen til folk, og derfor er det viktig at folk enkelt og greit også kan få de viktigste lokale nyhetene gjennom høyttaleren, sier OAs digitalredaktør Erik Børresen.

Han peker på at nyheter på smarthøyttaler er en enkel måte å holde seg oppdatert på.

– At man kan få nyheter fra OA samtidig som man lager mat, barberer seg eller henger opp klesvasken er et godt bevis på at ting utvikler seg, og OAs abonnenter skal vite at vi jobber hardt for å følge utviklingen i mediehverdagen.

Prøveprosjekt

OAs smarthøyttalernyheter er et prøveprosjekt, og nyhetene vil bli oppdatert flere ganger daglig på hverdagene, og i helgene.

Nyhetene blir korte bulletiner med en oversikt over saker du kan lese mer om på oa.no akkurat nå, slik at du alltid vet hva vi har på menyen i lokalavisen din.

Dette vil komme i tillegg til den kontinuerlige oppdateringen som OA gir deg på oa.no. Smarthøyttalernyhetene vil gi deg overskriftene og en oversikt over noe av de mange tingene du kan lese om på oa.no den dagen.

– Det er moro å jobbe med dette, og jeg håper prosjektet vil slå an blant våre lesere. Flere i redaksjonen skal bidra til sendingene. Vi har bare godt av å by på oss selv, sier frontsjef og prosjektleder Espen Amundrud Solhaug.

Han minner om at OA har flere podkaster gående. Her får du ukentlige oppsummeringer av nyhetsbildet og møter med aktuelle personligheter i Vestoppland.

– Søk fram OA-podden i Apple Podcast eller Spotify, så kan du høre podkastene våre. Siste nytt ligger imidlertid som en egen podkast på disse plattformene. Siste nytt-sendingene finner du under «Oppland Arbeiderblad», sier Solhaug.

Slik gjør du

I et par uker har OA vært i gang med innlesningen av nyheter for smarthøyttaler. Nå er vi klare for å lansere prøveprosjektet også for våre lesere.

Det er enkelt å legge til OA som nyhetstjeneste. Følg disse enkle stegene:

  • Kjøp deg en smarthøyttaler, for eksempel Google Home.
  • Last ned Google Home-appen
  • Gjør som anvist for å kople appen opp mot høyttaleren din. Dersom du lurer på hvordan du setter den opp, kan du trykke her (ekstern lenke).
  • Gå på «innstillinger», deretter på «flere innstillinger», så på «tjenester», deretter «Nyheter», så «Legg til nyhetstjenester» – og så velger du Oppland Arbeiderblad på listen, huker av og lagrer.
  • Du er nå klar for å lytte til overskriftene fra OA. For å lytte, sier du følgende: «OK Google» hva er siste nytt fra Oppland Arbeiderblad/OA». Du kan også bytte ut «OK Google» med «Hey, Google», og du kan også si "«OK/Hey Google» Spill av siste nytt fra Oppland Arbeiderblad». Da vil du få siste, tilgjengelige bulletin fra OA rett inn i stuen din eller hvor du måtte ha smarthøyttaleren din.
  • Denne tjenesten fungerer også via Google Assistant, som også er en egen app.
  • Du kan også lytte til nyhetene via Anchor, Apple Podcast, Google Podcasts, Spotify, Breaker, Pocket Casts og Radio Public.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken