Gå til sidens hovedinnhold

Hans Mustads gate åpner snart – så skal den stenges igjen

Artikkelen er over 2 år gammel

Gravearbeidene har pågått i Hans Mustads gate i Gjøvik siden 2017, men nå kan veien snart brukes igjen.

Statens vegvesen melder at Hans Mustads gate i Gjøvik vil åpne for trafikk før jul.

– Det gjenstår noe arbeid ved krysset med Hunnsvegen, der Eidsiva har hatt en åpen grop til kabeltrekking i forbindelse med sitt prosjekt, sier byggeleder Ola Christensen Kolbu i Statens vegvesen i en pressemelding.

– Vi er ferdig med å asfaltere på strekningen Raufossvegen – Gjøvik skole, men den nordre delen av gata må vente litt til.

Nesten normalt

Arbeidet som gjenstår når kabelgropen er fylt igjen, er ifølge Vegvesenet å legge asfalt, sette opp skilt, rekkverk og gjerder, før veien kan åpnes for trafikk. Gata blir da åpen for gjennomgangstrafikk fra sør.

Når veien åpnes, blir det toveis biltrafikk på strekningen mellom krysset med Raufossvegen og punktet der muren over Røverdalen befinner seg, mens det på strekningen mellom Røverdalsmuren og Gjøvik skole blir kun blir biltrafikk nordover, ifølge Vegvesenet.

– Mellom skolen og krysset med Hunnsvegen blir det toveis biltrafikk. Dette kjøremønsteret er tilnærmet lik det permanente kjøremønsteret, slik det blir når gang- og sykkelfeltene er ferdig bygget, sier Christensen Kolbu.

Det har vært et omfattende gravearbeid i Hans Mustads gate siden våren 2017, der Eidsiva har bygget en kabelkanal i bakken for å sikre Gjøvik enda bedre strømforsyning, Statens vegvesen har gjort grunnarbeid for å bygge gang- og sykkelfelt, og Gjøvik kommune har skiftet ut vann- og avløpsledninger.

Stenges igjen

På vårparten neste år blir gaten stengt på ny, skriver Statens vegvesen, denne gangen er det for å fullføre arbeidet med løsninger for gang- og sykkeltrafikk.

Ombygginga av fylkesveg 172 vil gjøre det tryggere og lettere å sykle og gå mellom området ved Mustad-fabrikken og sentrum, skriver de.

I tillegg til at det bygges egne felt for gående og syklende i Hans Mustads gate og søndre del av Marcus Thranes gate, blir krysset med Raufossvegen bygget om, slik at det blir tryggere å krysse vegen der.

Gang- og sykkelløsningen blir også forbedret på en ca. 200 meter lang strekning langs Raufossvegen.

Statens vegvesen anslår at anleggsarbeidet som starter våren eller sommeren 2019, vil vare i over ett år.

Kommentarer til denne saken