Gå til sidens hovedinnhold

Gjøvik: Skal telle biler i november

Artikkelen er over 2 år gammel

Gjøvik: Nå skal trafikkbildet kartlegges for å se konsekvensene av sykkelprosjektet i Hans Mustads gate.

Statens vegvesen og Gjøvik kommune samarbeider om å kartlegge trafikkflyten i byens gater i forbindelse med at Hans Mustads gate har vært stengt for gjennomkjøring, og vil bli det igjen:

– Nå i november utfører Statens vegvesen tellinger i Øverbyvegen, Mathias Topps veg og Øvre Torvgate, i forkant av at Hans Mustads gate blir åpnet igjen for gjennomkjøring (fra sør) en gang før jul. Disse tallene vil bli sammenholdt med tall fra nye tellinger som skal gjennomføres i vinter, trolig i februar måned, når Hans Mustads gate har blitt åpnet, og det nye trafikkmønsteret har satt seg. Da vil vi få et inntrykk av hvordan stenging og åpning av Hans Mustads gate påvirker trafikken på alternative veger og gater, sier Kari Hermanrud i Statens vegvesen til OA

Gatebruksplanen for Gjøvik åpner for at Øvre Torvgate kan gjøres om til å bli enveiskjørt igjen når Hans Mustads gate er ferdig utbygd, og inntil ny atkomst ved Hunton er bygget:

– Statens vegvesen ser det som mest hensiktsmessig å beholde toveistrafikk i Øvre Torvgate i den perioden Hans Mustads gate er åpen for trafikk i vinter, slik at vi unngår å gjøre store endringer i kjøremønsteret flere ganger på forholdsvis kort tid. Ø. Torvgate må ha toveis trafikk igjen, når H. Mustads gate stenger på nytt neste år, sier Hermanrud.


Kommentarer til denne saken