Hans Brattrud fra Dokka nominert til designpris

TIL Å STOLE PÅ: Designet til Hans Brattrud har overlevd tidens tann. Her avbildet med Grorud-stolen som Objekt er nominert for nå. (ARKIVBILDER)

TIL Å STOLE PÅ: Designet til Hans Brattrud har overlevd tidens tann. Her avbildet med Grorud-stolen som Objekt er nominert for nå. (ARKIVBILDER)

Tirsdag 11. juni kan både Dokka-designeren og en Lillehammer-bedrift stikke av med hver sin høythengende designpris.

DEL

På Dokka produseres det designmøbler i verdensklasse, og Hans Brattrud var en av hjernene bak. Nå er han nominert til en høythengende designpris for «Grorudstolen» som ble produsert på Grorud i Oslo i 1958. Den var kjent for sin samtid, men ble nærmest glemt før designselskapet Objekt børstet støv av designet i fjor.

– Stolen er en klassisk representant for en epoke og for en del av norsk møbelproduksjon som spilte en stor rolle i sin samtid, men som i dag nesten er borte. Stolen er Objekts første produkt, og er basert på stor entusiasme for norsk møbelproduksjon, skriver juryen i sin begrunnelse.

GRORUDSTOLEN: Hans Brattruds designselskap Objekt er nominert for Klassikerpris for Grorudstolen som var i produksjon i 1958.

GRORUDSTOLEN: Hans Brattruds designselskap Objekt er nominert for Klassikerpris for Grorudstolen som var i produksjon i 1958. Foto:

Brattrud er nominert i til Klassikerprisen, mens Brav Norway på Lillehammer er nominert til Årets Merkevarebygger.

Prisutdelingen finner sted klokken 17.00 på Næringslivets hus i Oslo.

Hans Brattrud ble utdanna møbeldesigner fra Statens håndverk- og kunstindustriskole i perioden 1952-1957. Han har formgitt flere kjente møbler., og den mest kjente er stolen Scandia Jr. Brattrud døde i mars 2017.

Artikkeltags