De franske jentene kom ut i 100, og det sto 6-3 da Norge tok timeout. Nora Mørk scoret alle de norske målene i den perioden. Hun banket like godt også inn det fjerde.

Amandine Leynaud var klart beste keeper i starten av 1.-omgangen. Norge byttet ut Kari Aalvik Grimsbø etter én redning på sju skudd. Frankrike-proff Silje Solberg kom inn og gjorde det strålende. Det bidro til at Norge gikk fra 4-7 til 7-7 (Emilie Hegh Arntzen), 8-7 (Veronica Kristiansen), 9-7 (Mørk), 10-7 (Mørk) og 11-7 (Arntzen). 

Der og da snudde tendensen i kampen i løpet av få minutter. Frankrike hang kort og godt ikke med. De spilte 13 minutter i strekk uten scoring. På tampen av omgangen puttet Frankrike to ganger slik at det sto 11-9 til Norge til pause.

Norge viste klasse i slutten av 2. omgang.

- Dette er like pyton hver gang. Når kampen starter klokka 20.45 er det pine for trenerteamet å vente så lenge. Jentene viste vinnermentalitet, landslagstrener Thor Hergeirsson til TV 3.

Islendingen mente at Norge kom godt i gang, men at forsvarsspillet ikke ble tøft nok samtidig som Kari Aalvik Grimsbø ikke fikk tak i skuddene.

- Så kom Silje inn, og taklingene begynte å bli tøffere. Da startet vi å ligne oss selv. Mot slutten fikk vi større bevegelser, og det løsnet litt, sa Hergeirsson.

I den offisielle kamprapporten ble det opplyst at Solberg hadde en redningsprosent på 59.

Målfattig

Med de to antatt beste forsvarslagene i EM på banen samtidig, måtte det nesten bli målfattig. Norge spilte så godt som på hjemmebane i Scandinavium. Arrangøren anslo at vel 6000 nordmennene var på plass. Det ga mange bjeller og langt flere halvlitere i hallen.

Søndag går Norge for sin sjuende EM-tittel. Fra før er disse inne: 1998, 2004, 2006, 2008, 2010 og 2014. Hele 19 finaler i EM, VM og OL er det blitt siden 1998.

Press? Etter den skuffende bronsemedaljen i Brasil-OL, kan tidenes tittelsankere i internasjonal håndball slå tilbake.

Finalefavoritt? Det kommer ikke det norske laget unna selv om mesterskapet har vært litt skranglete. Norge har to gode keepere mot Nederlands ene. Norge er vant til å vinne titler. Nederland jakter på sin første. Norge har knust Nederland i de to siste møtene i mesterskap. 

Oransj fest

 I den andre semifinalen var nederlenderne overlegen mot Danmark og vant 26-22. Det sto 13-13 ved pause og ble avgjort i løpet av få minutter etter sidebytte. Nederlenderne var i VM-finalen i fjor og fikk Norge over seg i 1.-omgangen på vei til 23-31-tap. I OL-bronsekampen i august endte det med norsk 36-26-seier. Nederland ser mer robust ut nå, men fortsetter Norge å skyte like intelligent mot keeper Tess Wester, så kan de oransje få det for tøft.

Igjen.