Panikken grep Lunner

Artikkelen er over 19 år gammel

..men Lisbet reddet poengene i sluttminuttet ROA: Lunner ble møtt av et superoffensivt og hardtarbeidende Fjellhammer-forsvar fra avkast i Lunnerhallen i går kveld. Panikken grep hjemmelagets spillere umiddelbart. Det var bare en heroisk sluttspurt som reddet begge hjemmepoengene mot dumpekandidat Fjellhammer.

DEL
- Jeg er kjempeglad for seieren, men det bekymrer meg at vi ikke vinner slike kamper mye enklere, sa Lunners beste spiller og den som avgjorde kampen i hektiske sluttminutter. Lisbet Straume satte inn den avgjørende scoringen i kampens siste spilleminutt.

- Ble usikre
- Det bredde seg en usikkerhet i laget slik denne kampen utviklet seg. Vi løste ikke det offensive forsvaret Fjellhammer spilte mot oss særlig bra. I tillegg skjøt vi slik på Natalia (Petrakova) som vi ikke skulle. Og så var vi altfor lite aggressive i tankegangen. Det var først da vi virkelig skjønte at vi måtte være det for å vinne at vi klarte å hente ut den nødvendige aggressiviteten, sa Lisbet Straume etter kampslutt.
- Men jeg er kjempeglad for at vi tok begge poengene på en slik dag. Det hadde vært forholdsvis tungt å gå på ei ny treningsuke med rundekamp mot Stabæk på onsdag dersom vi hadde tapt denne kampen, sa Lisbet, som la en herlig arbeidsiver for dagen i sluttfasen av kampen. Da var det Lisbet som var innpiskeren.
- Men det bekymrer meg at vi ikke er mer aggressive i tankegangen fra start. Vi skal være det i hver seriekamp, sa Lunners beste spiller i går kveld.

- Julegaver
- I dag fikk vi julegaver to måneder for tidlig, sa trener Marijan Sedjak etter at begge poengene var i boks. - Vi var heldige som vant denne kampen slik den utviklet seg.
Lunner-treneren forsøkte mange ulike varianter både av ulike spillere sammen og taktiske disposisjoner. Men i går var dagen da nesten ingen ting av det lyktes.
- Vi prøvde hele tida å vinne, men vi lyktes ikke med det vi forsøkte. Vi gjorde veldig mye galt, da er det godt at vi vinner slike kamper. Vi visste hvordan Fjellhammer ville spille mot oss, vi har trent på å spille mot slik forsvar de siste 14 dagene. Kanskje vi nå skal spille fotball i fem dager eller ikke trene i det hele tatt, sa Marian Sedjak, som viste synlig fortvilelse på benken i lange perioder i går kveld. Det skulle da bare mangle slik denne kampen utviklet seg.
Men det ble til slutt to poeng. Og det var det viktigste. I går kveld skal Lunner-jentene være sjeleglade for at det ikke deles ut stilpoeng i håndball.

OAs vurdering Fjellhammers superoffensive forsvar i seksti spilleminutter var årsaken til at dette ble en meget lite severdig håndballkamp sett med Lunner-øyne. Hjemmelaget taklet ikke den offensive forsvarsvarianten og holdt på å gå på et forsmedelig tap mot tabelljumbo og dumpekandidat Fjellhammer. En iherdig sluttspurt reddet begge Lunner-poengene.
Lunner klarte aldri å få den flyten på sitt angrepsspill som var nødvendig mot det offensive Fjellhammer-forsvaret. Det var bevegelse, men altfor dårlig koordinert. Veldig ofte ble det hele klumpet inn mot midten der det til slutt ikke fantes spillepunkter i det hele tatt.
Heller ikke forsvarsmessig var dette noen god Lunner-kamp. Forsvaret ble altfor statisk på seksmeteren og var til stadighet for sent ute på gjestenes angrepsspillere. I tillegg hadde ikke Lunners keepere den dagen da redningsprosenten var der den skal være. Derfor ble dette en langt mer spennende kamp enn det skulle ha vært.
Heldigvis vant Lunner til slutt.

Pluss
At Lunner etter en fin sluttspurt klarte begge poengene i en så begredelig kamp spillemessig.

Minus
For lite aggressivt og veldig passivt forsvarsarbeid. Dårlig utnyttelse av kontringsspillet. Klarte aldri å spille ut Fjellhammers offensive forsvar.

OBS!
Keeper Natalia Petrakova var tilbake i sin hjemmehall fra i fjor. I går var hun gjestenes og banens beste spiller.

Artikkeltags