Natalia vender tilbake

Av
Artikkelen er over 16 år gammel

Hun har spilt to sesonger for Lunner og en for Toten HK. Nå vender Natalia Petrakova tilbake til distriktet. Gjøvik og Vardal blir hennes nye klubb.

DEL

Dermed har Gjøvik og Vardal sikret seg en toppspiller. Den hviterussiske landslagsmålvakten har kvaliteter som vil bedre klubbens defensive arbeid og gi laget en helt annen kontringsstyrke med sin evne til å sette spillet raskt i gang.

Masse erfaring

Natalia Petrakova er bare 27 år. Men hun har en masse internasjonal erfaring allerede. 200 landskamper og deltagelse i flere internasjonale mesterskap sier mye om hennes spillestyrke. Gjøvik og Vardal har sikret seg en skikkelig kvalitetsspiller.

Etter spill for både Lunner og Toten er det Aalborg i Danmark som har vært hennes siste klubb. Toppklubben Podravka har også hatt Natalia som spiller.

Nå gleder Natalia seg til å bli kjent med sine nye lagvenninner i Gjøvik og Vardal.

– Jeg liker å flytte på meg og trives godt i Norge, selv om det kan være litt kaldt her om vinteren. Men jeg trives foran peisen, sier Natalia Petrakova på godt norsk.

Tre år

Natalia Petrakova har skrevet en treårs-kontrakt med sin nye klubb.

– Jeg skal først og fremst spille håndball. Og så skal jeg gå på kurs i norsk. Så får vi se etter hvert om det blir noe annet også, sier den hviterussiske landslags-målvakten, som skal spille EM for sitt hjemland i Ungarn i begynnelsen av desember.

Men før den tid skal hun bli kjent med sin nye klubb og sine nye klubbvenninner.

– Jeg vet at Gjøvik og Vardal har et godt lag og at vi kan kjempe helt i toppen, sier Natalia Petrakova, som tar det som en tillitserklæring at det stilles forventninger til henne.

– Det er helt greit, sier Gjøvik-lagets nye toppspiller. Hun er rutinert nok til å godta det.

Kan gå en måned

Gjøvik og Vardal har jobbet noen uker for å få Petrakova til byen. Nå håper de å få henne spilleklar så fort som mulig.

– Det kan gå alt fra 14 dager til en måned. Men vi håper det tar så kort tid som mulig, sier trener Bo Tolstrup, som i går ikke kunne skjule sin glede over virkelig å ha fått en stjernekeeper til klubben.

Banens viktigste

Bo Tolstrup er veldig klar på at Natalia Petrakova skal være Gjøvik og Vardals førstekeeper de kommende sesongene.

– Hun har mange kvaliteter. Hun har bra størrelse, har fine bevegelser og er veldig flink til å lese skuddene bakfra, sier Gjøvik og Vardal-treneren, som sier dette om keeperens betydning for ethvert lag:

– Keeperen er banens viktigste.

Fem keepere

Med Natalia Petrakova på plass har Gjøvik og Vardal nå totalt fem keepere i stallen.

– Det er bra. Vi har to keepere på hvert lag, i tillegg er det en som må stå over hver kamp. Men Natalia har den erfaring og de kvaliteter vi har lett etter, sier Bo Tolstrup, som garantert føler en form for lettelse over å ha fått en så bra spiller til klubben.

Og kanskje er nettopp Natalia Petrakova den spilleren som skal til for at Gjøvik og Vardal kan stabilisere sitt defensive spill i fortsettelsen. Det er nødvendig om laget skal starte poenghøsten i eliteserien.

Artikkeltags