Slovenerne vant det første møtet i Celje 24-18 og tok med det VM-billetten med 51-47 sammenlagt.

Christian Berges norske mannskap måtte ha vunnet med sju mål i Stavanger onsdag, en oppgave som på forhånd ble betegnet som fullt mulig å løse. Underveis i kampen så det periodevis også meget lyst ut sett med norske øyne.

– Vi fikk kampen inn i det sporet vi ønsket, og vi klarte å ryste dem gang på gang. Men vi møtte et veldig sterkt lag, som klarte å reise seg fra de smellene de fikk, oppsummerte landslagssjef Christian Berge overfor MAX.

– Nå er jeg rett og slett trist. Guttene gjorde en fantastisk innsats, men vi fikk ingenting igjen for det, tilføyde han.

Kent Robin Tønnesen var også langt nede.

– Det er små marginer. Vi var oppe på fem måls ledelse flere ganger i annen omgang. Det er utrolig nære. Sykt kjedelig, sa han.

Forrykende start

Mye kladdet for det norske laget i bortekampen sist lørdag, men onsdag kom Espen Lie Hansen og lagkameratene ut av startblokkene med en helt annen intensitet og besluttsomhet.

Landslagssjef Berge etterlyste flere kontringer og kantavslutninger før skjebnekampen, og han fikk begge deler. Kantspillerne Kristian Bjørnsen og Magnus Jøndal løp gang på gang fra et slovensk forsvar som slet tungt med å henge med.

Espen Lie Hansen prikket inn to tidlige scoringer, og på streken var også Bjarte Myrhol en real håndfull for Slovenia. Åtte minutter før slutt i første omgang sendte Kent Robin Tønnesen Norge opp i femmålsledelse 13-8.

Så fulgte et knippe tunge norske minutter med fire strake slovenske scoringer. Plutselig var ledelsen skrumpet til bare ett mål igjen. Ved pause ledet Norge 15-13.

Ærlig forsøk

Målvakt Torbjørn Bergerud var en av få norske spillere som imponerte i bortekampen i Celje. Onsdag fortsatte han på samme måte innledningsvis i Stavanger. Sveits-proffen begrenset slovenerne til tre scoringer de første ti minuttene.

Utover i omgangen fikk Bergerud mer trøbbel, og etter pause ble han erstattet av Ole Erevik i det norske målet.

Annen omgang startet som den første med en voldsom norsk offensiv. Midtveis i omgangen var ledelsen igjen på fire mål, og nytt VM-håp var tent.

Rett etterpå kunne keeper Erevik (!) økt til femmålsledelse, men skuddforsøket mot det tomme slovenske målet gikk i begge stolpene og ut. Deretter fulgte to slovenske mål, men det norske laget lot seg ikke knekke av det tilbakeslaget heller.

Med åtte minutter igjen var ledelsen igjen fem mål stor, men nærmere kom aldri de norske gutta i omspillsdramaet i Stavanger. Med tre minutter igjen ledet Norge fortsatt med fem, men mot slutten raknet det en smule for Sander Sagosen & co.

I vinter spilte Norge semifinale i EM, men laget får ikke delta i Frankrike-VM neste år.