Et betydningsløst tap

Artikkelen er over 18 år gammel

GJØVIK (Gjøvik og Vardal - Stabæk 17-23): Gjøvik og Vardal uten kaptein Gro Hammerseng var som Petter Solberg uten kartleser i første omgang mot Stabæk søndag. Andre omgangen var mer oppløftende i forhold til kvalik-kampen mot Bjørnar på torsdag. Men det mest positive for Gjøvik og Vardal denne søndagen var at Gros håndskade nå synes å være leget, og at kapteinen dermed trolig er tilbake på banen til kvalifiseringsspillet.

DEL
Søndagens kamp mot Stabæk betydde i realiteten ingen ting for Gjøvik og Vardals kamp for å overleve i elitedivisjonen. I Lørenskog tapte Fjellhammer som forventet mot Sola, og dermed røyk den teoretiske sjansen Gjøvik-laget hadde til å oppnå den siste sikre plassen i divisjonen.
Rapportene fra Lørenskog gjorde at trener Ole Morten Hammershaug valgte å spare Gro Hammerseng, selv om hun hadde en meget positiv melding å komme med før kampstart.
– Dette var første gangen siden jeg fikk skaden i hånden at jeg har kunnet kaste og skyte uten at det har gjort vondt i hånda. Jeg regner med å kunne begynne å trene for fullt igjen på mandag, sa Gro, som har måttet holde seg på sidelinja siden Våg-kampen for to uker siden, da hun forstrakk noen sener og pådro seg en kraftig forstuing i høyrehånda.

Straffet for personlige feil
Mot Gjerpen onsdag tok de andre jentene ansvar og sikret de nødvendige poengene for å berge kvalik-plassen uten Gro. Søndag var savnet av kapteinen mer markant.
Hjemmelaget klarte ikke å lage huller i Stabæks tøffe forsvar, og avslutningene ble for enkle for Heidi Halvorsen i bortelagets mål. Usikkerheten i hjemmelaget ble stor, med personlige feil som Stabæk utnyttet til å kontre inn mål på mål. Ved pause var stillingen 8-16.
– De lykkes i å stresse oss i forsvaret slik at vi ikke får bearbeidet dem slik vi hadde tenkt. Vi gjør vårt beste men klarer ikke å dra på oss to forsvarsspillere i angrep, slik som Gro er flink til. Stabæk spilte en god forsvarskamp, og savnet av Gro blir stort hos oss, sa Hammershaug om første omgangen.

– Høye skuldre
Gro selv mente lagvenninnene spilte med høye skuldre.
– Det var kanskje litt undøvendig, i og med at vi var klare for kvalik med seieren over Gjerpen, og slik sett ikke hadde noe å tape i dag, syntes Gro.
I andre omgangen klarte Gjøvik-jentene å senke skuldrene noe, og hevet seg et hakk i forhold til første omgangen.
– I pausen snakket vi om å jobbe oss fram til selvtillit, og i andre omgang synes jeg vi klarer å engasjere mer i angrep, sa Hammershaug.
Også Johanne Jerven Hestad i Gjøvik-målet spilte seg, nær sagt som vanlig, opp i andre omgang. Hjemmelaget vant isolert sett andre omgangen.

Kvalik på torsdag
Nå forbereder Gjøvik og Vardal seg til å reise til Bergen onsdag for å møte Bjørnar i kvalik torsdag. Men det alle spurte seg i Tranberghallen var om det i det hele tatt blir kvalik-spill på Gjøvik-laget. For i håndballforbundet skal det i dag avgjøres om alle elitelagene får fornyet eliteserielisens, eller om det blir degradering til 2. divisjon for de som sliter med størst økonomiske problemer. Gjøvik-laget er helt klart i faresonen.
– Vi forbereder oss som om det blir kvalik-kamp på torsdag, sa Gro Hammerseng. Men det er klart at det er vanskelig å holde fokuset på det sportslige i en slik situasjon som Gjøvik og Vardal opplever nå.

OAS VURDERING: Gjøvik og Vardal møtte et aggressivt og godt Stabæk-lag, som absolutt ikke gav ved dørene i forsvar. Hjemmelaget slet hardt med å spille seg til åpninger, og ble avblåst for passivt spill allerede da vel to minutter var gått av kampen. Usikkerheten bredte seg i hjemmelaget, og det var tett med personlige feil. Stabæk var hissige på ballen og klarte å utnytte Gjøvik-jentenes feil til kontringer og scoringer. Hjemmelaget hadde også problemer i forsvaret, hvor Stabæk-kaptein Ane Aslesen satte sperrer og lagde rom for bortelaget. I andre omgangen virket Gjøvik-jentene til å ha fått senket skuldrene litt, og hang bedre med. Trener Ole Morten Hammershaug valgte å legge spesialoppvartning på Karoline Dyhre Breivang og etter hvert også Janne Tuven, og lyktes delvis med dette. Men alt i alt tapte Gjøvik og Vardal for et lag som var bedre enn dem - i alle fall uten kaptein Gro Hammerseng.

PLUSS
Andre omgangen viste at Gjøvik-jentene ikke gir opp. Etter å ha ligget under med åtte mål ved pause, gikk hjemmelaget til arbeidet med alvorlige hensikter i andre omgang. Innsatsen var på topp til kampuret ringte for slutt, og Gjøvik-jentene vant andre omgangen isolert sett 9-7.
MINUS
Personlige feil ødela mye for hjemmelaget søndag. Stabæk hadde spillere som var like hissige på mål som de var i forsvar, og de fikk mange billige kontringsmål i Tranberghallen.

OBS
Ane R. Brustuen imponerte igjen på streken inne i Stabæks aggressive og tøffe forsvar. Ungjenta valset rundt med sterke navn, og skaffet hjemmelaget flere sjumetere - og bortelaget advarsler og utvisninger.

Artikkeltags