En legende på Toten

Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Sorina Teodorovic (37) er med sine 350 landskamper en levende legende i håndballverdenen. I helga går den meritterte stjerne-spilleren på banen sammen med sine nye lagvenninner i Toten HK.

DEL

Hun har 200 landskamper for Romania og 150 landskamper for Østerrike. Hun har vunnet Champions League-finalen, tatt EM-gull og VM-bronse. Det er ikke mange tiltaler den levende håndballegenden ikke har fått med seg gjennom 20 år på banen. Men enda er hun ikke mett.

Måtte tilbake

Sammen med mannen Djordje (35) har Sorina levd et liv som håndballnomade i mange år. Allerede som tiåring da Sorina spilte i Romania, var ønsket om å komme seg utenlands der.

Første stopp ble Østerrike.

– Vi har reist mye sammen. Vi trivdes godt i Østerrike og jeg opplevde fantastisk mye med Hypobank og landslaget. Men på reise med nettopp Hypobank i Skandinavia, forelsket paret seg fullstendig i Norge.

Hun snakker i vei om hvor fantastisk godt hun og mannen trives på Toten.

– Livet i Oslo har vært, og er, veldig bra. Men etter at vi kom til Toten har vi falt veldig for folks vennlighet og åpenhjertighet, sier Sorina ærlig.

Som en familie

Sorina og Djordje fikk nesten en følelse av å "komme hjem" når de for første gang møtte totningene.

– Alle gjorde det veldig enkelt for oss. Vi ble integrert med en gang, smiler superparet, som ikke er fremmed for tanken på å flytte fra hovedstaden og ut på landsbygda.

Hun jobber for tiden som lærer på idrettslinja ved Ulsrud videregående skole i Oslo, mens Djordje er daglig leder i Nit/Hak.

Og hennes ønske om å jobbe med unge talenter tror hun er noe av grunnen til at hun trives så godt sammen med lagvenninnene i Toten.

Mer om saken

Artikkeltags