Gå til sidens hovedinnhold

Hamars trojanske hest?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg viser til innlegg i Hamar Arbeiderblad (HA) 19. februar 2021 av eiendomsdirektør Jostein Kalsheim med tittelen «Sykehus i by fremmer utvikling». Her sies det tydelig at Smedvik Eiendom AS og datterselskapet Espern Eiendom AS vil jobbe for Hamar og Lillehammer. Jeg siterer: «I Hamar vil vi gjerne være med på å gjøre en sykehusutbygging ved Vikingskipet til en suksess for pasienter, for sykehuset selv og for folk flest»

Styremedlem i Smedvik Eiendom AS er tidligere styreleder i Eidsiva Energi AS, Øystein Løseth. Styreleder i Espern Eiendom AS er tidligere administrerende direktør i Eidsiva Energi, AS Ola Mørkved Rinnan.

Vikinglauget hadde et opprop hvor PM direktør i Sparebank 1 Østlandet, Kari Elise Gisnås, som bor på samme adresse som Ola M. Rinnan, skrev under for egen penn uten at sjefen hennes var orientert, ref. HA 11. januar. 2021. Konsernsjef Richard Heiberg og Sparebank 1. Østlandet står på en nøytral linje i sykehusdebatten, ref. HA 12. januar 2021.

Det er vanskelig å forstå hva som foregår? Sykehus finansieres av samfunnets offentlige midler. Det er rimelig å spørre. Kan sterke bidrag i debatten fra næringslivstopper være med på å forfordele investeringer og kapital til Hamar og Lillehammer?

Er bidrag fra kjente næringslivstopper Hamars trojanske hest?

«Den trojanske hest er en fortelling fra Trojakrigen hvor grekerne benytte seg av et strategisk lureri, en hul trehest som skjulte en utvalgt styrke soldater, for å komme seg inn bak forsvarsmurene til byen Troja der grekere og trojanere kriger om den skjønne Helena av Troja.

Kommentarer til denne saken