Nå innleder Sparbank 1 Østlandet tett samarbeid med NTNU

SAMARBEID: Fra venstre Ottar Henriksen, fagsesjonsleder på industriøkonomi og teknologiledelse NTNU, Katina Kralevska, nestleder Institutt for Informasjonssikkerhet og kommunikasjonsteknologi, Inge Moen, seniorrådgiver NTNU Center for Cyber and Information Security, Christian Fjestad, leder innovasjon Sparbank 1 Østlandet, Dag-Arne Hoberg, konserdirektør for innovasjon og forretningsutvikling i Sparbank 1 Østlandet og Nils Kalstad Svendsen, leder institutt for informasjonssikkerhet og kommunikasjonstekonologi.

SAMARBEID: Fra venstre Ottar Henriksen, fagsesjonsleder på industriøkonomi og teknologiledelse NTNU, Katina Kralevska, nestleder Institutt for Informasjonssikkerhet og kommunikasjonsteknologi, Inge Moen, seniorrådgiver NTNU Center for Cyber and Information Security, Christian Fjestad, leder innovasjon Sparbank 1 Østlandet, Dag-Arne Hoberg, konserdirektør for innovasjon og forretningsutvikling i Sparbank 1 Østlandet og Nils Kalstad Svendsen, leder institutt for informasjonssikkerhet og kommunikasjonstekonologi. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sparbank 1 Østlandet og NTNU skal samarbeide om digitalisering og kompetansedeling innen bank og finans.

DEL

(Hamar Dagblad) Samarbeidet er treårig, med en opsjon på to års forlengelse. Og kontrakten er på 500.000 kroner årlig.

Til gjengjeld får Sparebank 1 Østlandet tilgang på alle fag- og kompetansemiljøene innen NTNU.

Kompetanseløft

En delegasjon fra NTNU besøkte fredag bankens hovedkontor i Hamar for å drøfte samarbeidet, som alle parter mener byr på store muligheter i de neste årene framover.

– Vi i banken ønsker å knytte oss nærmere NTNU Gjøvik, men vi får gjennom denne avtalen tilgang til hele NTNU-miljøet. Det vil bli spennende prosjekter, både for de ansatte og studenter i NTNU-systemet og for oss, varsler Dag-Arne Hoberg, konserndirektør for innovasjon og forretningsutvikling i Sparebank 1 Østlandet.

– Hva kan dere bidra med fra NTNUs side?

– Det er viktig for oss å kunne bidra med kompetanse innenfor våre spesialistområder, som er informasjonssikkerhet, digitalisering og innovasjon på Innlandet. Og vi håper å kunne løfte de ansattes kompetanse, bidra med forskningsprosjekter og innovasjonsrettet arbeid, sier Nils Kalstad Svendsen, leder institutt for informasjonssikkerhet og kommunikasjonsteknologi.

– Også har vi en ambisjon om å bygge et sterkere miljø på Gjøvik innen industriell økonomi, innovasjon og ledelse. Og her passer denne avtalen veldig fint inn, hvor vi kan samarbeide tettere og målrette vår utvikling for å betjene banken og bankens kunder, sier Ottar Henriksen, fagsesjonsleder på industriøkonomi og teknologiledelse NTNU Gjøvik.

NTNUerne ser for seg store endringer for bank og finans i årene framover:

– Digitaliseringen endrer verden og den endrer banknæringen, og digitaliseringen vil endre Innlandet, sier Henriksen.

Må ha hjelp

– Hva slags muligheter der dere for dere framover i banken, Hoberg?

– For oss er det viktig at vi ikke blir vår egen sfære. Vi har ikke mulighet på egen hånd til å drive spisskompetanseutvikling. Vi er helt avhengig av å knytte oss nærmere akademia enn det vi kanskje har vært opptatt av i tidligere år. Sånt sett representerer denne avtalen en milepæl i forhold til det å se nytten av og behovet for å samarbeide.

Avtalen omfatter studentsamarbeid, Cyber Security, digitalisering innen finans, big data analyse og maskinlæring, bærekraft og utvikling av en egen fagenhet innen industriell økonomi og teknologiledelse.

Artikkeltags