Gå til sidens hovedinnhold

Hamar trenger et nytt sykehus

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Denne påstanden vekker vel harme og indignasjon hos mange. Skal Hamar ha alt! Nå hevdes det at sykehuset på Hamar er kondemnabelt og har vært det i mange år. Sykehuset bør da bli erstattet med et nybygg som i størrelse er tilpasset sitt nåværende opptaksområde.

Siden sykehusene i Innlandet greier å behandle over 90 prosent av det som kommer inn og at cirka 97 prosent blir behandlet på det første sykehuset de oppsøker, er det ikke behov for et hovedsykehus. Med nødvendig oppgradering og modernisering kan sykehusvirksomheten fortsette som før med mest mulig allsidige sykehus og litt funksjonsfordeling.

Det hevdes også at rus og psykiatri bør legges til store sykehus. Det forslaget faller vel på sin egen urimelighet. Slike pasienter trenger oversiktlig miljø og rolige omgivelser og har ingenting på et stort sykehus å gjøre.

La oss derfor beholde Sanderud og Reinsvoll. Sykehuset Innlandets struktur er vel innarbeidet og fungerer bra. Gjenbruk er i våre dager den mest moderne og framtidsrettede virksomhet. Det gjelder også for våre sykehus.

Kommentarer til denne saken