OA 29.7 gir Carl. I Hagens valgkamp i Oppland en bred dekning. Dette er verre enn det var grunn til å frykte. Hagens er tydelig inspirert av Donald Trump, og med samme type retorikk med splittende og polariserende argumenter. Med sitt slagord om «Norge først» og kampsaker som spiller på motsetninger og frykt, legger han seg på ei linje som er langt til høyre for partiets offisielle politikk, og som FrPs valgkampstrateger ikke vil ta i med tang.

Derimot ligner de til forveksling på den argumentasjonen Hagen sjøl brukte da han bygde seg opp som partieier på 80-tallet. Jeg husker godt raljeringen med finnmarkinger, alenemødre, bønder og latsabber fra den tida. I dag er disse skiftet ut med mer tidsriktige objekter (han kan vel ikke godt henge ut bøndene i Oppland), som «politikere og byråkrater», «klimafanatikere», og «mainstream media.».

Mest av alt viser dette at Hagen ikke driver valgkamp for det partiet som han står som listetopp for eller for velgerne i Oppland, men for sitt eget behov for å vende tilbake til rikspolitikken. Jeg synes det er trist at Hagen har fått en slik arena, men jeg har ikke noe med å kritisere de som har nominert han. Derimot håper jeg at hans «Trump light» kampanje ikke slår særlig godt an blant velgerne i Oppland, og at neste stortingsperiode ikke blir ønskereprise for Carl I. Hagen. Det er en type underholdning vi klarer oss godt foruten.