- Nå blir det filler`n meg av

Fra venstre banksjef Terje Haugen, prosjektleder Randi Thorsen, ordfører Knut Lehre og daglig leder i Sparebankstiftelsen, Ivar Fjærtoft.

Fra venstre banksjef Terje Haugen, prosjektleder Randi Thorsen, ordfører Knut Lehre og daglig leder i Sparebankstiftelsen, Ivar Fjærtoft. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Det har vært en oppløftende start på nyåret for prosjektleder Randi Thorsen.

DEL

2,5 kommunale budsjettkroner ble tirsdag fulgt opp av en millionsjekk fra Sparebankstiftelsen Gran. Det betyr i realiteten at Glasslåven på Granavollen garantert blir noe av.

Det er nemlig nok penger i havn til å starte oppussingen utvendig.

I løpet av neste måned legges arbeidet ut på anbud, og det kan være realistisk med en åpning i det store jubileumsåret 2014.

Det vil ikke passe dårlig akkurat. For det er et historisk sus over Granavollen. Her var det høvdingeting hvor man ble enige om å samle seg under en konge, Olav Haraldsson.

Men fem millioner kroner rekker ikke for hele prosjektet.

- Vi må fortsatt jobbe videre med finansiering. Men vi har nå et solid fundament, sier Randi Thorsen.

Glasslåven på Granavollen er krydderet til indrefileten På Granavollen. Det er siste tiltak i et mangeårig stedsutviklingsprosjekt for det unike landskapsområdet Granavollen - Tingelstadhøgda - Røykenvik.

- Det er en grunn til at dette prosjektet kommer sist i rekken. Det er nemlig det som kanskje er vanskeligst å realisere. Men nå klarer vi det, sier Randi Thorsen.

Artikkeltags