Lokal mann siktet

ETT ÅR: Om 10 dager er det ett år siden Rema 1000 på Brandbu ble ranet.ARKIVFOTO: HELGE RØNNING BIRKELUND

ETT ÅR: Om 10 dager er det ett år siden Rema 1000 på Brandbu ble ranet.ARKIVFOTO: HELGE RØNNING BIRKELUND

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

11 måneder etter det grove ranet av Rema 1000-butikken i Brandbu, ble en mann siktet for ranet.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

Sent på kvelden den 17. mars i fjor rett før stengetid klokka 22.00 ble Rema 1000 i Brandbu sentrum utsatt for et væpnet ran av et betydelig pengebeløp.

Det er minst snakk om 100.000 kroner.

Det var to personer på jobb og en kunde i butikken da ranerne tok med seg en ansatt til lageret, hvor de truet ham til å åpne safen.

Minst tre personer deltok i ranet.

Store styrker

Politiet satte inn store, væpnede ressurser med blant annet politihunder og helikopter, men klarte ikke å pågripe ranerne.

Nå kan politiet ha fått et gjennombrudd i etterforskningen. Tekniske spor gjorde at politiet kunne gå et hakk videre i saken.

I februar ble derfor en person siktet for ranet, og politiet fikk gjennomslag hos domstolen for ransakelse av mannens leilighet.

Mannen, som er fra Hadeland, ble samtidig pågrepet og avhørt, før han ble sluppet fri igjen.

Politiadvokat Joachim Sopp Onsrud bekrefter at siktelsen mot mannen er opprettholdt.

- Når vi går til siktelse i en sak, mener vi har skjellig grunn til mistanke. Men det betyr ikke at vi mener at ranet er oppklart. Det er fortsatt et godt stykke å gå i forhold til å anse saken som oppklart, sier Sopp Onsrud.

Tre er mistenkt

Politiet er fortsatt sparsomme med opplysninger om etterforskningen, men bekrefter at tre personer er mistenkt i saken, og altså en person siktet.

OA vet at enkelte lokale kjenninger av politiet ble pågrepet noen dager etter ranet, og fikk sine mobiltelefoner beslaglagt.

Politiadvokat Bjørn Rudningen Thune har tidligere benektet at dette hadde sammenheng med etterforskningen av ranet, og politiadvokat Joachim Sopp Onsrud, som nå har overtatt ansvaret for saken, er av samme oppfatning.

Strafferammen for grovt ran er fengsel i inntil 12 år.

Artikkeltags