Gå til sidens hovedinnhold

Flause for PC-levering i videregående skole

Artikkelen er over 4 år gammel

Det er skikkelig flaut å være den eneste i klassen uten PC første skoledag skrev fylkeskommunen til elevene. Nå sliter leverandøren med å få ut maskinene, og halvparten står uten PC etter at skolen har begynt.

(Hadeland)

GRAN: I forrige uke hadde snaut halvparten av VG1-elevene ved videregående skoler i Oppland som hadde bestilt pc fått den. - En dårlig jobb, sier IKT-rådgiver Helge Rabbås i Oppland fylkeskommune.

Helge Rabbås, IKT-koordinator hos fylkesopplæringssjefen i Oppland forteller til Hadeland at leveringsproblemene for elev-pc-ene var så omfattende at det i forrige uke kun var snaut halvparten av de 1 400 bestilte pc-ene som var blitt utlevert. I ettertid har det blitt jobbet på spreng med å få sendt ut pc-er til de som har bestilt, men skolene må justere undervisningen de første ukene for å ta hensyn til at ikke alle har pc-er å jobbe på.

– Ifølge leverandøren vil alle de som bestilte pc før 21. juli få tilsendt sine pc-er i løpet av denne uka. Men jeg kan ikke garantere dette, sier Rabbås.

 

Frustrerte foreldre

Ifølge ham har tilbakemeldingene fra foreldre vært relativt få, men desto mer frustrerte, noe han uttrykker forståelse for.

– De som har tatt kontakt med oss har vært frustrerte, i likhet med oss, så jeg har all forståelse for det, sier han.

Leveringsproblemet ble klart torsdag forrige uke, og det ble da umiddelbart sendt ut melding til skolene som måtte justere undervisningsopplegget sitt.

– Vi jobber nå med Dustin (som styrer kjøpsportalen for elevpc-ene) med å løse problemet, sier han.

Skylder på distributøren

Ifølge Rabbås opplyser Dustin at problemet ligger hos distributøren og viser til at både leverandør og produsent har gjort jobben sin.

– Distributøren har gjort en særdeles dårlig jobb, og jeg har liten tro på at denne vil få flere oppdrag fra Dustin, sier han.

Det er ikke første gang at det har vært forsinkelser med pc-leveransene i forbindelse med skolestart.

– Men det er bestandig like ubehagelig og vanskelig når det skjer. Vi legger opp det videre løpet sammen med skolene, slik at undervisningen blir minst mulig berør, sier Rabbås.

Sendes denne uken

Dustins pressekontakt Eva Ernfors opplyser til Hadeland at maskinene vil bli sendt ut og levert torsdag eller fredag denne uka.

- Dette er selvfølgelig svært uheldig. Vi har ikke fått maskiner fra vår underleverandør, og det skyldes en menneskelig feil. Vi mener dette gjelder rundt en tredjedel av de som har bestilt maskiner, sier Ernfors til Hadeland.

Tracking av bestillingen fungerer ikke, men kundene skal få en SMS når det er klart for henting på lokalt postkontor.

Bli-kjent uke

Soon Elisabeth Øhrling, rektor ved HVS tror en mulig konsekvens av de manglende elevpc-ene er at lærerne på VG1 kommer senere i gang med selve undervisningen. I tillegg får kommunikasjonen mellom lærer, elev og foresatte en liten utfordring.

– Informasjonsstrømmen må gis på andre måter enn Fronter. Det er ellers litt tidlig å si noe om de praktiske konsekvensene. VG1 bruker mye tid nå den første uke på å bli kjent og bygge relasjoner og har muligens mindre behov for pc, sier hun i en tekstmelding.

Hun viser til at flere elever som har bestilt pc vil få disse, dersom distributøren holder hva de har lovet.

– Så vi håper vi er mer i gang med fag og pc neste uke, sier Øhrling.

 

Kommentarer til denne saken