Gå til sidens hovedinnhold

Guro fra Scene Korpus: -Dette har jeg drømt om. Nå hyller hun 100–åring med tangoskoene på

Guro (42) er medlem i Scene Korpus ved Gjøvik kunst- og kulturskole. Hun er aktiv, sporty og danseglad, og liker å følge med på hva som rører seg i samfunnet.

Innsendt

Det er godt over ett år siden det ble bom stopp for kor- og dansegruppen Korpus. De hadde planlagt mange arrangementer og opptredener i inn- og utland som måtte settes på vent på grunn av koronaen. Situasjonen er fortsatt den samme, men nå har en mulighet kommet for Guro Torkehagen Skumsrud til å vende tilbake til manesjen, hun har fått et solooppdrag med Gjøvik Trio. Onsdag 26. mai er hun gjest med trioen og danser på Gjøvik kultursenter.

– Dette gleder jeg meg til. Jeg har tørket støv av danseskoene, og er klar til å hylle El Gran Astor på scenen i Kulturtrappen, sier hun med stor glede. I år er det 100 års jubileum for argentineren Astor Piazzolla, som ble født 11. mars 1921. Det blir sesongens siste triokonsert. Mesterverket og tangoen Oblivion har Guro danset til i stua hjemme en stund nå. Etter imponerende fellesprøver med trioen er hun nå endelig klar til å møte publikum.

Danset seg til Hirtshals

Guro har alltid likt å danse og opptre.

– Det startet med at jeg sang «Jeg er havren» på Fredheim på et foreldremøte i -85, forteller Guro.

– Det bor en skuespiller i meg. Jeg kan godt «utlevere» meg på scena, jeg er modig. Under Sommeridrettslekene på Gjøvik i 2000, ble det mye fest og moro, sier hun.

Som dansedronning vant hun en fire-stjerners båttur til Hirtshals, som takk for innsatsen i Fjellhallen.

– Det er noe jeg aldri vil glemme, sier hun og smiler bredt.

– Jeg danset meg nesten tom, selv om jeg drakk ganske mye vann.

Hun har også gått på Gjøvik barne- og ungdomsteater med Solveig Nilsen. Da var Guro ungdom og gikk på skolen. I dag jobber hun på ATS i Hunndalen.

Comeback med Korpus

Guro har vært med to perioder i Korpus.

– Det hele startet i 2002 da jeg begynte. Senere år «tok» jeg comeback i Korpus. At jeg er tilbake er nok bare Korpus glad for. Jeg fikk vite av Ola Narten Svendsen, at det var ledige plasser i Scene Korpus, og at jeg kunne starte der. Der er Nina Andersbakken og Liliana Jimenez våre instruktører, også Aurore Deniel har vært instruktør. Teaterprosjektene med Paco, Maru og Faula teater elsker jeg å være med på. -Disse vennskapsbesøkene liker jeg veldig godt.

– Jeg fikk vite at vi er omtalt i ny Stortingsmelding som kom – Gjøvik kunst- og kulturskole. All ære til alle som har utviklet det gode tilbudet som gis innenfor tilrettelagte kulturtilbud, sier Guro begeistret.

Hun er opptatt av at alle uansett funksjonsnivå skal ha samme rettigheter som alle andre. På Gjøvik har det pågått i mange år og det er veldig bra, sier Guro som også er engasjert i NFU Gjøvik.

Korona og fritid

Koronapandemien har skapt problemer også for Guro, men hun syntes det ikke er vanskelig å forstå at det må være strenge regler.

– Det er veldig dumt. Men jeg skjønner at de må ha sånne regler, og det er veldig bra at vi har dem, og at vi må ha munnbind hvis det ikke er mulig å holde avstand, og at vi oftere enn før vasker hender. Det skjønner jeg. Det er bra at vi gjør det. Men det er dumt òg.

Ellers har det blitt mye strikking av tepper, brikker og grytekluter.

– Jeg hekler også - magisk sirkel og det er noe av det vanskeligste av alt å hekle. Så bokser jeg. Jeg har ikke fått noen skader enda. Det går hardt for seg, men jeg har ikke skader for det. Det er noen likheter mellom dans og boksing faktisk. Det har noe med fotarbeidet å gjøre, balanse som gjør at jeg må ha det innenfor boksing også, det henger nøye sammen, sier Guro alvorlig.

et er altså ingen ulempe å holde på med dans og boksing – klassisk boksing på Mudo i Storgata 10. Men nå er det trioen som gjelder.

Selv om lunsjkonserten også denne gangen blir med begrenset publikum, er Guro fast bestemt på å gi alt.

– Nå kom muligheten hun bare hadde drømt om, og kjole og dansesko er klar til bruk, sier Guro.

– Vi skal også fremføre Tango Eight for fiolin og cello. Gjøvik trio, som består av Ida Malene Christensen, cello, Marieke Bettman, fiolin og Mira Hsin-Bei Sagmo, piano, spiller også fra en trio av Mendelssohn, og «Svanen» av Saint-Saens.

Kommentarer til denne saken