Daglig leder for Gjøvikbanen, Øystein Gullaksen, har valgt å søke nye utfordringer i hjembyen Bergen. Han går i løpet av vinteren over i stillingen som administrerende direktør for Keolis Norge, som blant annet drifter Bybanen.

Gullaksen har jobbet 7 år hos Vy, først som regiondirektør Vy Buss Vestlandet og de seneste to årene som leder for Gjøvikbanen.

– Det er ikke med lett hjerte jeg forlater Vy og Gjøvikbanen, samtidig gleder jeg meg til å jobbe i hjembyen og nærmere familien min, sier Gullaksen.

Stasjon langs Gjøvikbanen skaper reaksjoner

– Det har vært spennende år hvor jeg er glad for å ha ansvaret for et flott tilbud mellom Gjøvik og Oslo, alle våre dedikerte medarbeiderne og ikke minst alle kundene som støtter trofast opp om toget vårt, sier han.

– Det har også vært spesielt å lede Gjøvikbanen under pandemien, hvor alt har blitt snudd på hodet. Vi har jobbet godt, noe kundene våre fortalte oss at de satte stor pris på i høst da vi målte kundenes tilfredshet, sier han.

Trerydding langs Gjøvikbanen: – De lar en ressurs bare ligge å råtne

– Jeg er også glad for at jeg har fått være med på kundevekst og et utvidet tilbud på strekningene våre, som en ny leder for jobbe videre med etter hvert som hverdagen gradvis kan vende tilbake, sier han

30-metersmast på Gjøvik stasjon er redusert til 18 meter – men Fylkeskommunen fortsatt ikke fornøyd

– Så får jeg utvilsomt god bruk for erfaringen jeg har fra Vy i den nye jobben, med effektive og bærekraftige løsninger for kollektiv transport. For mens mange har meninger om Vy, har bergenserne stort engasjement for Bybanen, så jeg tar med meg både bergenseren og ledererfaringen inn i den nye stillingen, sier Gullaksen.

Bane NOR vil ikke ta skylden for trefall over Gjøvikbanen

Øystein Gullaksen fortsetter i Vy frem til påske

Milliardløftet på Gjøvikbanen er i gang: – Gjøvik stasjon kommer til å bli som ny