Gull til Ansgar Evensen og bronse til Mathilde Myhrvold i NM

VINNER: Ansgar Evensen best under sprint finaler fri teknikk under NM på ski fredag.

VINNER: Ansgar Evensen best under sprint finaler fri teknikk under NM på ski fredag. Foto:

Av

Det ble en stor lokal skidag under NM-sprinten i Konnerud fredag.

DEL

- Dette er helt sykt! sa junioren Ansgar Evensen til NRK etter ikke bare sjokkert med å ta NM-gull i seniorklassen.

Vind-gutten utklasset nemlig Håvard Solås Taugbøl, Sindre Bjørnestad Skar, Kasper Stadaas, Erik Brandsdal og Erik Valnes i finalen. Alle løpere som er i toppsjiktet i verdenscupen.

Evensen er offensiv av natur og tok teten blant de store kanonene. Utover i finalen kom landslagsløperne på ham, men i den siste bakken satte juniren fra Gjøvik inn et rykk som fikk ekspertene til å sammenlikne med Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug.

Hyllet av kommentatorene

Et fantastisk rykk parkerte sjokkerte landslagsløpere og Evensen fikk ei luke de andre var sjanseløse på å hente inn. På oppløpe kunne han til og med starte feiringen lenge før målstreken.

– Det er så gøy å se så friske unge løpere som byr på seg selv. Det er noe Petter Northug over gutten, sa NRKs kommentatorer.

- Han er jo overlegen. Han er junior, kjemper mot gutter som vinner verdenscupen, og ser ut som en million, utbrøt Jann Post på oppløpet.

Sensasjonen fra Vind skjønte ikke helt hva som skjedde da han fikk luka inn mot mål.

– Det gikk bare lettere og letter utover dagen. Da jeg fikk ei luke skjønte jeg ikke helt hva som skjedde, men det var morsomt, sa Evensen til NRK etter løpet.

– Han var best

Sølvvinner Sindre Bjørnestad Skar skjønte heller ikke helt hva skal "kule" som hadde truffet ham.

– Jeg liker det ikke, men han hadde en «speed» vi andre ikke hadde i bakken der. Han var rett og slett best, sa Bjørnestad Skar.

Ansgar Evensen er den første juniorløperen på herresiden til å vinne senior-NM siden Petter Northug i 2006. Det skjedde på tremila. Evensen har tidligere imponert stort i renn med andre juniorer. Han har blant annet NM-gull for juniorer på merittlisten fra før.

– Jeg fikk en luke og trykket så bare til i den siste bakken. Det holdt inn, sa en meget fornøyd Evensen til NRK.

Myhrvold nummer tre

I kvinneklassen var Maiken Caspersen Falla best. Hun vant foran Ane Appelkvist Stenseth.

Mathilde Skjærdalen Myhrvold tok bronsen. Falla kjørte hardt hele veien og vant klart. Hun dro unna friskt også i semifinalen og sikret seg en klar ledelse. Dermed kunne hun ta det litt rolig inn mot mål.

– Dette betyr utrolig mye for meg etter de problemene jeg har hatt. Jeg var veldig nervøs før starten i dag, sa Falla til NRK.

Julie Myhre brakk staven på oppløpet i finalen og gikk trolig glipp av en medalje.

Tittelforsvarer Lotta Udnes Weng ble slått ut i semifinalen i et heat der fire løpere kom omtrent samtidig over målstreken.

Ski-NM fortsetter med klassiske renn individuelt lørdag og stafetter søndag. Torsdag tok Therese Johaug og Krogh NM-gullene i fri teknikk.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags