Gå til sidens hovedinnhold

Gull i junior-NM: Benjamins herlige revansje

Benjamin Østvold imponerte voldsomt og vant junior-NM i liten bakke med hele 40 poeng.

Benjamin Østvold viste flott form i kontinental cup for seniorer i forkant av junior-VM, men i Lahti bommet han i første hoppet etter å ha vært blant de fire beste i alle treningsomgangene. Lørdag fikk han sin store revansje da han knuste VM-hopperne og resten av eliten under NM i Bavallen på Voss.

- I junior-VM var jeg klart best i prøveomgangen, men bommet på sittestillingen i første omgang. Det var veldig irriterende. For jeg var i god form. I dag fortsatte jeg den gode hoppingen og fikk en liten revansje fra VM. Det var deilig å få vist hva jeg er god for, sa Østvold.

Hele 40,9 poeng var marginen ned til sølvvinner Kristoffer Sundal Eriksen fra IL Koll. Østvold var suverent best i begge omgangene og vant med en av tidenes største seiersmarginer. Iver Olaussen fra Byåsen ble nummer tre.

- Jeg må nok tilbake til aldersbestemte klasser for å finne sist jeg vant med så stor margin. Det var en bra avslutning på junior-NM-tiden for min del. Neste år er jeg senior, men denne prestasjonen er inspirerende å ta med seg inn i seniorklassen, sa Østvold.

Benjamin Østvold var ikke den eneste i familien som deltok i NM. Sebastian ble nummer 13, mens lillebror Fabian ble nummer 17. Simen Aasen Markeng fra Lensbygda ble nummer 21.

Ikke nok med at Østvold vant et suverent NM-gull, men han vant også en klar seier i norgescuprennet i samme bakke tidligere på dagen. Han vant eliteklassen med 17,4 poengs margin foran Oskar Petersen Westerheim. Sebastian Østvold vant klasse A.

Kommentarer til denne saken