Gå til sidens hovedinnhold

Grønn blåmandag

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Gratulere til de borgerlige partiene. Jevnt var det, men vant gjorde dere.

Skjønt; dere? Høyre, Venstre, KrF og FrP spilte med åpne kort. Visste hvor de var og hva de ville. All respekt til disse fire. Femte hjulet på vogna lyser det ikke respekt av. Spillet Senterpartiet har spilt i dagene etter valget er rett og slett uverdig.
Når forhandlingsleder Kjersti Bjørnstad hevder at det var politikken som var avgjørende, sitter vi Arbeiderpartiet tilbake i undring. Hvordan i all verden vet hun det? Vi har aldri vært i reelle forhandlinger.

Senterpartiet har aldri svart på våre forslag til felles politikk. Knapt svart på våre henvendelser i det hele tatt. Holdt oss på to, tre armlengders avstand, for å gi inntrykk av at de var i prosess. Og i prosess var de, men ikke med oss. Svaret kom klokka 14.00 mandag. Et svar som vi uten anstrengelser hadde analysert oss fram til i god tid før helgen.
Det er greit at Senterpartiet har etablert flertall sammen med de andre borgerlige partiene. Måten de har gått fram på er ikke grei. For verdigheten til det politiske miljøet er dette, for å si det svært forsiktig, uheldig.

Veldig uheldig.

Kommentarer til denne saken