Grønn beredskap ved Gjøvik sykehus

GRØNN BEREDSKAP: Sykehuset begrenset adgangen til avdeling 2E på Gjøvik sykehus av hensyn til pasientsikkerheten.

GRØNN BEREDSKAP: Sykehuset begrenset adgangen til avdeling 2E på Gjøvik sykehus av hensyn til pasientsikkerheten. Foto:

Gjøvik sykehus begrenset tirsdag adgangen ved avdeling for besøkende og pårørende.

DEL

Tirsdag ble det kjent at Gjøvik sykehus innførte såkalt grønn beredskap, i likhet med alle andre sykehus i Helse Sør-Øst.

Dette betyr at det settes ned beredskapsledelse på sykehusene, og at enkeltfunksjoner forsterkes.

På inngangsdørene sto det plakater som sa at avdeling 2E ved Gjøvik sykehus var stengt, og besøkende ble bedt om å ringe et telefonnummer for å komme inn. Dette er Medisinsk avdeling, som ifølge sykehuset har spesialister innen blant annet hjerte- og lungemedisin.

Onsdag understreker kommunikasjonsrådgiver Line Fuglehaug ved Gjøvik sykehus at avdelingen ikke ble stengt.

– Pasienter skal møte som planlagt med mindre de har vært i kontakt med koronasmittede eller vært i områder med vedvarende spredning, sier hun til OA.

Forebyggende

– Avdelingen er ikke stengt ned, det er fremdeles drift som normalt inne på avdelingen. Men vi ber alle som vil inn på avdelingen om å ta kontakt med sykehuset først, slik at vi begrenser trafikken og hindrer smitte, sa Fuglehaug til OA.

Fuglehaug forklarer at slike restriksjoner er vanlig for å hindre at sykdom kommer inn på sykehuset, og settes i verk også ved for eksempel utbrudd av norovirus.

– Det viktigste for oss er at det skal være trygt for pasienter å komme til sykehuset, og at man skal være trygg på at man ikke blir smittet av korona eller andre ting inne på sykehuset, sier hun.

Ifølge Fuglehaug er flere pasienter blitt testet for korona-virus, men alle disse prøvene har vært negative.

Nye tiltak

Sykehuset Innlandet sendte ut følgende i en pressemelding tirsdag:

– Det viktigste tiltaket vi kan gjøre i denne fasen er å hindre koronasmitte inn i sykehusene. Vi oppfordrer publikum til å ta hensyn til dette. Pårørende bør begrense sine besøk til et minimum og være bevisst på råd og anbefalinger fra helsemyndighetene. Våre pasienter oppfordres også om nøye å lese den informasjonen de får i pasientbrev, på SMS fra sykehuset og de oppslag som henger på sykehusets inngangsdører, sier administrerende direktør Alice Beathe Andersgaard.

Samtidig med at Sykehuset Innlandet har hevet beredskapsnivået, er det innført ytterligere tiltak og restriksjoner for å hindre koronasmitte.

Blant annet vil flere innganger til sykehusene bli stengt, slik at pasienter og pårørende må benytte hovedinngang.

Pasienter med time på sykehuset vil også få informasjon på SMS om å ta kontakt på telefon dersom de har vært på reise i områder med smitte, eller har vært i kontakt med personer som kan være smittebærere.

Det er også innført begrenset adgang for besøkende i sykehusets kantiner, og mattilbudet er redusert.

Avlyser konferanser

Sykehuset Innlandet har også innført restriksjoner på tjenestereiser for ansatte, og oppfordrer til at møter i størst mulig grad gjennomføres på Skype, telefon eller videokonferanse.

Flere større kurs og konferanser i regi av Sykehuset Innlandet er avlyst. Flere ansatte har etterlyst råd for reiseaktivitet i sommerferien.

– Reiseaktivitet innebærer en smitterisiko og myndighetenes reiseråd endrer seg fortløpende. Vi kommer til å få behov for god tilgang på helsepersonell i tiden framover og vi henstiller derfor våre ansatte til å unngå private reiser til utlandet i vår og sommer, sier Andersgaard.

Situasjonen følges nøye av ledelsen i Sykehuset Innlandet og retningslinjer oppdateres fortløpende.

Artikkeltags