Gro Hammerseng-Edin fra Gjøvik fikk 167 landskamper for Norge i perioden 2000-2010, og vant både sommer-OL og EM (ganger tre) med Håndballjentene. Nå er hun tilknyttet TV 2, som søndag viste de fire NM-finalene i Oslo Spektrum.

I pausen av kvinnenes seniorfinale mellom Vipers og Storhamar ble Hammerseng-Edin tildelt Håndballstatuetten. Statsminister Erna Solberg sto for overrekkelsen, sammen med håndballpresident Kåre Geir Lio og generalsekretær Erik Langerud, skriver Norges Håndballforbund på sine hjemmesider.

Den samme trioen entret banedekket igjen i pausen av herrefinalen mellom Haslum og Elverum. Da var det Kristian Kjellings tur til å motta den høythengende hederen.

Kjelling spilte 159 landskamper for Norge i perioden 2001 til 2014, og markerte seg som en av ligaens beste spillere i både Spania og Danmark før han gjorde retur til Norge. Sesongen 2019/2020 er Kristian Kjelling hovedtrener for Drammen HK.

Vipers slo Storhamar 29-26 i finalen for kvinner, mens Elverum tok NM-gullet for herrene ved å slå Haslum 35-33. Herrefinalen ble dømt av Mads Dahlby Fremstad og Markus Kjelsrud Pedersen fra Gjøvik.