Gro Hammerseng-Edin på historisk forside

HISTORISK: Gro Hammerseng-Edin fra Gjøvik sammen med sin kone Anja Hammerseng-Edin er det første lesbiske paret til å være på forsiden til KK.  (Skjermdump av KKs forside)

HISTORISK: Gro Hammerseng-Edin fra Gjøvik sammen med sin kone Anja Hammerseng-Edin er det første lesbiske paret til å være på forsiden til KK. (Skjermdump av KKs forside)

For første gang pryder et lesbisk par førstesiden til KK.

DEL

Juni er Pride-måned, og i den forbindelse har Norges eldste ukeblad KK gått for en historisk førsteside. For første gang etter bladet ble etablert i 1874 har et lesbisk par havnet på førstesiden, og den æren har gått til Anja og Gro Hammerseng-Edin.

– Vi er jo opptatt av at KK skal bety noe mer for folk enn bare kos og inspirasjon, og nå som mange lader opp til Pride så vil vi sende ut et signal om at kjærlighet er mye sterkere enn hat og fordommer, sier redaktør i KK Ingeborg Heldal til Medier24.

KK redaktøren forteller til Medier24 at ekteparet var førstevalget til saken, da de er to sterke profiler som så mange ser opp til. Heldal sier hun er veldig takknemlig for at paret ville stille.

Gro Hammerseng-Edin er tidligere håndballspiller ifra Gjøvik, men bor i Larvik. Hun er gift med Anja Hammerseng-Edin og sammen har de to sønner. Gro har vunnet et OL-gull, tre EM-gull, Champions League med klubblaget Larvik og var første kvinne som vant «Mesternes mester» på TV.

Artikkeltags