Operatøren hos 110-sentralen for Innlandet var mildt sagt oppgitt da meldingene om gressbrannene tikket inn lørdag:

–– Dette er en uting nå i varmen. Varm luft stiger og blander seg med kald luft, så blåser det og fører til problemer. Det er ikke nødvendig å drive med slikt nå som det er så gode muligheter for å levere avfall på gjenvinningsstasjonene, sia 110-sentralens operatør til OA.

For han hadde grunn til å være litt fortvilet, operatøren hos 110-sentralen.

Da mange sikkert koste seg i finværet, brøt det ut gressbranner flere steder i Valdres, Gjøvik og Hadeland.

Mange i Valdres

I 14-tiden lørdag rykket nødetatene ut til Søre Trøllåsen i Øystre Slidre kommune. Den første meldingen kunne tyde på at en gressbrann hadde spredt seg til ei hytte og kunne true andre bygninger i nærheten. Det ble senere moderert til å være en gressbrann som hadde svidd av et par mål og skadet ei løe.

I Garthus i Sør-Aurdal hadde et bål på et gardstun spredt seg til en bygning på tunet.Brannmannskapene gikk tomme for vann, og måtte hente vann fra en bekk i nærheten.

En beboer på garden skulle brenne en stol, og dette bålet kom ut av kontroll, kunne politiet opplyse.

Brannvesenet måtte også rykke ut til Tonsåslinna etter melding om gressbrann. Her ble bare et lite område med gress svidd av, opplyste politiet.

Skogbrann

Nødetatene måtte også ta seg en tur til Ambjørvegen i Snertingdal, etter melding om skogbrann.

På Lunner ble det over middels hett da det begynte å brenne i en hage. En beboer ble kjørt til sykehus for sjekk etter å ha fått i seg en del røyk.

Det var ifølge politiet snakk om to naboer som hadde tent på "dødt" gress og mistet kontrollen.  Det ble opprettet sak etter hendelsen, som for øvrig ikke forårsaket skade på eiendom.