(Hadeland)

Lunner-Gran brann og redning rykket ut til en gressbrann i Randsfjordlinna like før klokka halv fire fredag ettermiddag.

Brannen spredte seg til en låve på eiendommen, men brannvesenet kom tidsnok til at de fikk kontroll over brannen før den gjorde større skader.

Bråtebrann

Like før klokka fire fortalte Per Ansgar Østby i brannvesenet til Hadeland at de hadde kontroll over brannen, men at det vil foregå etterslukking utover ettermiddagen.

– Vi kom i grevens tid, sa Østby til Hadeland.

Han bekreftet også at det var en bråtebrann som kom ut av kontroll.

Brannvesenet stengte av undergangen der hvor Randsfjordlinna starter – like ved Saltsyreguta – mens slukningsarbeidet pågikk.

Advarte på Facebook

Torsdag la Lunner-Gran brann og redning ut følgende advarsel om bråtebrenning på Facebook-siden sin:

– I går rykket vi ut med et stort antall mannskaper til en bråtebrann ute av kontroll. Brannen nærmet seg faretruende skog flere steder. Skogen er veldig tørr, selv på denne tiden av året, så det er viktig å ta noen forholdsregler før dere tenner opp.

– Påse at forholdene for sikker brenning er til stede (dvs. bl.a. at det ikke er spredningsfare og at vilkår i forskrift og lovverk er ivaretatt)

– Tilstrekkelig slokkemidler er til stede under brenningen.

– Påse at det er forsvarlig slokket før bålet/stedet forlates.

– Tenk på vindretning og vindstyrke. Brannen intensiveres ofte når det kommer vindkast!

– Pass på at røyken ikke plager naboer

Ikke nøl med å ring 110 hvis du føler du mister kontroll!

Nok en brann

Brannen i Lunner var ikke den eneste gressbrannen som kom ut av kontroll i Innlandet fredag. I 13.30 meldte på politiet på Twitter om en gressbrann i Rossgutua på Skreia. Det var kraftig vind på stedet, men ikke fare for spredning.

En times tid senere meldte politiet at det var brent søppel på stedet, og at brannen nå var slukket. Det var svidd av et område med gress på cirka 4–500 kvadratmeter.