Graving og byplanlegging

Av
DEL

MeningerAv og til ser jeg på oppussingsprogrammer. Der råder de folk som skal pusse opp til å ta et og et rom. Bli ferdig et sted før du begynner på noe nytt. Det hadde kanskje vært lurt å tenke på når det gjelder veiarbeid i Gjøvik sentrum/nærheten av sentrum også?

Selv bor jeg i Føllingstads veg som ble gravd opp våren 2018, og fortsatt ikke er ferdig på grunn av, så vidt jeg har forstått, dårlig planlegging? Vi har møkkete hus, biler og alt annet som står ute. Det er ganske fortvilet.

Når jeg kjører rundt i Gjøvik er det omkjøringer både her og der. Jeg må si jeg lurte da jeg hørte at gravinga i Hunnsveien ved Pers rammeverksted var en permanent utvidelse av fortauet. Dette må jo være veldig negativt og vanskelig for utrykningskjøretøy og buss. Og for øvrig all trafikk. Jeg skjønner heller ikke poenget, men mulig det er en god forklaring?

Når det gjelder byplanlegging i forhold til nye leilighetsbygg lurer jeg litt på om det tenkes på hvordan vi vil at byen skal se ut på sikt. Mye bra, og mange fine bygg. Men for eksempel forslaget om å bygge leiligheter på Nyttorvet (nedenfor kirka), virker ikke helt gjennomtenkt i forhold til byen. Kirka blir jo helt innestengt her til slutt. Mange parkeringsplasser for folk som jobber i sentrum blir borte. Og sentrum blir fortettet. Jeg håper at de som sitter med byplanlegging tenker framover, og at de ikke lar de som har tomter i byen bare sette opp leilighetsblokker «her og der» så de kan tjene mer penger. Byutvikling er bra, men vi må ikke tette igjen sentrum helt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags