Gå til sidens hovedinnhold

Gratulerer med valget!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi i Gjøvik Arbeiderparti ønsker å gratulere Norge og Gjøvik med det gode valgresultatet. Vi er glade for at så mange har innsett av landet trenger en ny regjering for å få landet på rett kjøl. Åtte år med blått styre har økt forskjellene blant folk. Men nå skal vi bygge et samfunn med større varme og omsorg for hverandre. Ved hjelp av god, sosialdemokratisk politikk skal vi utvikle et samfunn der vi også ser de svake og gjør det vi kan for å gi dem en bedre hverdag.

Arbeiderpartiet står sterkere i Oppland enn i noen av de andre tidligere fylkene i Norge, og vi oppnådde et meget godt valgresultat i Gjøvik. Vi fikk 38,4 prosent av stemmene. Dermed er Gjøvik den sterkeste arbeiderpartibyen i Norge. Hvis vi ser på de folkerike kommunene i Innlandet, fikk Arbeiderpartiet flest stemmer i Gjøvik. Partiet vårt fikk større oppslutning her enn i Lillehammer, Kongsvinger, Ringsaker, Hamar, Elverum og Toten-kommunene. Bare i Nordre Land fikk Arbeiderpartiet et bedre valgresultat. Dette er vi selvfølgelig stolte av!

Går vi nærmere inn på valgresultatene i Gjøvik, ser vi at vi i Nordbyen, som i tidligere tider har vært blå, slo til med 35,4 prosent av stemmene. I Sørbyen fikk vi hele 43,1 prosent og i Biri gikk vi fram 3,8 prosentpoeng fra forrige kommunevalg. Snertingdal er nå den eneste «grønne» kretsen i Gjøvik. Dette viser at de som styrer kommunen nå, kan få en utfordring ved neste kommunevalg. Vi i Gjøvik Arbeiderparti har tenkt å fortsette det gode politiske arbeidet i disse to årene.

Hva skyldes det så at Arbeiderpartiet har gjort det så bra i Gjøvik, tenker du kanskje? Jo, det kan jeg fortelle deg! Voksne og ungdommer i Gjøvik Arbeiderparti har stått på og jobbet sammen som et velsmurt maskineri. Vi har dratt lasset sammen, stått på stand hver lørdag siden valgkampåpningen 14. august og deltatt på aktiviteter på dagtid og kveldstid.

AUF har vært ute også om natta. Vi har møtt mange mennesker i Gjøvik by de lørdagene vi har stått på stand. Noen av oss har deltatt på nasjonale ringekvelder og vi har svart på spørsmål på SMS og i sosiale medier så godt vi kan. I denne valgkampen har vi nådd ut til flere folk enn noen gang, og folk har tatt vårt politiske budskap til seg.

Som leder av Gjøvik Arbeiderparti vil jeg takke alle som har deltatt i valgkampen med små og store oppgaver. Rigmor, Rune og Ingrid fortjener også en stor takk for at de deltok på mange aktiviteter i Gjøvik og fikk vist seg frem. Resultatet av innsatsen viste seg på valgnatta. Sist, men ikke minst, må jeg få takke alle som har stemt på Arbeiderpartiet – vi skal vise oss tilliten verdig.

Kommentarer til denne saken