Grått, vått og kjedelig vær neste uke – høsten er her

GRÅTT OG VÅTT: Fra og med mandag vil det være overskyet og kaldt.

GRÅTT OG VÅTT: Fra og med mandag vil det være overskyet og kaldt. Foto:

– Hvis du skal på hytta i høstferien, så tror jeg du heller bør sitte inne og spille spill enn å gå tur i fjellet, sier meteorologen.

DEL

Søndag ettermiddag sier vakthavende meteorolog i Meteorologisk Institutt, Siri Wiberg, at det blir ordentlig grått utover uka som kommer.

– Søndag er skyene lave, og det vil komme regn eller yr i Vestoppland, sier hun til Oppland Arbeiderblad.

Dette varer utover dagen. Mandag blir det også overskyet, men de nordligste områdene, som Valdres, kan få perioder med sol. I de sørligste strøkene, som Gjøvik og Toten, vil det derimot legge seg gråe skyer. Det blir stort sett oppholdsvær.

Kaldt og overskyet

Tirsdag vil det også være overskyet. Da kan det igjen komme regn eller yr. Det vil være mest nedbør rundt Toten og Gjøvik-området. Onsdag er været litt av det samme som på tirsdag. Det kommer vind fra sørøst. Temperaturene vil ligge omkring 10 dager i de fleste områder.

– Torsdag tar vinden seg mer opp, og det kan bli kraftig østavind, særlig i de sørligste områdene i Vestoppland, sier Wiberg i Meteorologisk Institutt.

Det kan bli tåkete, og da det kan bli dårligere sikt på vegene.

– Bli værende i hytta di

I fjellet og i de høyeste toppene i Valdres, for eksempel Tonsåsen, vil det ikke være noe snø å se. Wiberg sier det heller ikke er vits å ta på vinterdekk for å komme over fjelloverganger til hytta.

Snøen kommer først på steder som ligger høyere enn 1500 meter over havet.

– Det kan bli tåke i fjellområdene. I tillegg er temperaturen i Valdres mellom 5 og 8 grader de neste dagene. Så det blir nok ikke mye fjelltur. Sitt heller inne i hytta og spill spill eller noe sånt, ler Wiberg.

Hun skal selv på hytta i Sjusjøen neste uke, og har ikke tenkt til å gå noe særlig ute.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken