BLI MED OSS! MANNSKORSANG PASSER FOR KARER I ALLE ALDRE (faktisk bædre enn æll medisin!)

Rekruttering er største utfordringen for alle mannskor – slik også for oss i Grande Mannskor. Dere vet ikke hva dere går glipp av, skriver Roger Hansen, styreleder i Grande Mannskor.

– Alle har unnskyldninger for ikke å bli med – spør du meg er det snakk om prioritering. En gang i uka! Tre timer ukentlig! Noen konserter/stevner i året, det får alle som vil det til!

– Og dessverre, så lenge dere ikke kan prioritere en slik gode – så dør mannskorene sakte og sikkert. Så langt har samarbeid med andre mannskor (med samme utfordring) gitt oss i Grande ekstra sangglede, men det viktigste er fortsatt samværet, stoltheten av å lære og utvikle seg. Møtes til sosial øvelse der verdensproblemene også kan luftes både før, i kaffepausa og etter sangen.

Og gjennom sangen finner vi tonen – uansett alder, militær rang, ferdigheter, politisk tilhørighet, vekt, høyde ... Ja slikt samvær er bædre enn æll medisin, sier styrelederen – som sjøl har hatt stor nytte og glede av medisinen de senere årene.

– Hvorfor ikke prøve – og bidra til at mannskorene overlever. Vi har ingen opptaksprøve – her synger man seg inn på den stemmen som passer best. Og dirigenten er alltid på plass for å veilede – godt forberedt og alltid med spennende utfordringer, og vårt kor trenger alle stemmer – lyse som mørke, dype som høye

– Og Vi synger ikke bare gamle tradisjonelle mannskorsanger – selv om de også er med – hør her på noe av det vi synger: Liten fuggel (Vamp) Fyret, Fire fine lænestoler, Anthem fra Chess, Blå salme (Henning Sommerro), Sommernatt ved fjorden (Ketil Bjørnstad), Naar fjordene Blåner, Kom Sommarvinj (Hansen/Karoline Knudsen) ... Og masse mer som klinger godt i folk flest sine ører.

– Finner du ikke lenger en bortforklaringer på hvorfor du ikke kan prioritere oss litt av din tid.

Ta kontakt – enten med en av sangerne, eller med styrelederen. For å ta vare på de vi har måtte vi skifte øvingsdag fra torsdag til mandag, og skifte lokaler fra Vardal Menighetshus til Misjonshuset Folkvang i Hunndalen. Der tar vi fatt på en ny sesong mandag 28. august kl. 18:30. Har du lyst har du lov, og vi ser deg gjerne til sang og trivelig samvær, sier styrelederen.